20.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βαθιά ύφεση 10% και ανεργία στο 22,3% προβλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ

Ειδήσεις Ελλάδα

Προβλέψεις «σοκ» για ύφεση 10% στην Ελλάδα το 2020 και εκτίναξη της ανεργίας στο 22,3%, εμπεριέχει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) που δημοσιεύτηκε σήμερα στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του οργανισμού που διεξάγεται για πρώτη φορά με ψηφιακό τρόπο (virtualy).

Παρουσιάζοντας την έκθεση, η επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Γκίτα Γκοπίνατ ανέφερε πως το βασικό σενάριο του ΔΝΤ υποθέτει ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα εξασθενίσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Ωστόσο, η ίδια αποσαφήνισε πως εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα για τη διάρκεια της πανδημίας, για το μακροοικονομικό της αντίκτυπο και τις πιέσεις που τελικά θα ασκήσει στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις αγορές εμπορευμάτων.

Αναφορικά με την Ελλάδα το ΔΝΤ εκτιμά πως η χώρα μας θα έχει το 2020 την μεγαλύτερη ύφεση, την μεγαλύτερη ανεργία, τις μεγαλύτερες αποπληθωριστικές πιέσεις, αλλά και την μεγαλύτερη επιδείνωση σε επίπεδο εμπορικού ισοζυγίου στο σύνολο της ευρωζώνης.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό