28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, αυτό που κάναμε είναι για όλη την Ελλάδα» – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε δηλώσεις του τόνισε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, υπερήφανοι. Τόσα χρόνια, 99 χρόνια, ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό. Για έναν Ευρωπαϊκό τίτλο. Εγώ από τότε που ήμουν μικρός και ταξίδευα, έχω αναμνήσεις στις οποίες έβλεπα παιδιά που είχαν έρθει απ’ όλο τον κόσμο και να φεύγουν στεναχωρημένοι, κλαμένοι για ορισμένες άτυχες στιγμές, για ορισμένες κακές στιγμές, είτε ήταν στην Ιταλία, στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην Αγγλία, στην Ισπανία. Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορείς να πεις “όταν αγόρασα τον Ολυμπιακό”… Ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα. Όταν ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό, λοιπόν, όνειρό μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα. Γιατί τους αξίζει για όλα αυτά τα ταξίδια, για όλες αυτές τις στιγμές. Και να κάνουμε μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία. Σήμερα λοιπόν δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι μία πραγματικότητα. Εδώ στην Ελλάδα, σε ελληνικά χώματα. Θέλω να πω πως είχαμε μία καλή φιλοξενία στη Νέα Φιλαδέλφεια απ’ όλους και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό. Σήμερα θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα, ήταν κάτι το οποίο το χρωστούσαμε σε όλους τους Έλληνες, στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου πάνω απ’ όλα, στον Σάββα Θεοδωρίδη, στη Θύρα 7, στα παιδιά αυτά. Το Κύπελλο θα φύγει για το Δημοτικό Θέατρο. Θα πάει εκεί και αύριο στον πατέρα μου και τον Σάββα, τους αξίζει. Είναι στιγμές μεγάλης χαράς και συνεχίζουμε όχι να ονειρευόμαστε μόνο, αλλά συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε ψηλά.

Είναι μία συλλογική δικαίωση και είμαστε τυχεροί, γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο. Σήμερα το φάγαμε ζεστό και είμαστε όλοι εδώ συγκινημένοι και προχωράμε.

Ξεκινάμε μία χρυσή εποχή. Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League και είδατε τι έκαναν οι Νέοι μας, οι οποίοι έχω πει επανειλημμένως ότι δεν είναι νέοι. Γιατί είναι 18-19 χρονών και παίζουν στις πρώτες ομάδες τους. Οι ομάδες που κέρδισαν οι Νέοι μας είχαν παίκτες στις πρώτες τους ομάδες, όπως της Ίντερ για παράδειγμα στην Ιταλία. Η Μίλαν, η Μπάγερν Μονάχου. Είμαστε χαρούμενοι για τα παιδιά αυτά που έδειξαν το ταλέντο τους και κέρδισαν το Youth League, το Champions League των Νέων. Και ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω αυτά τα ελληνόπουλα και να προοδεύουν. Είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίζουμε και να συνεχίσουν να μεγαλουργούν.

Την είχα ονειρευτεί αυτήν τη στιγμή. Το είπα στους αρχηγούς, το είπα στον προπονητή και σε όλους τους ανθρώπους που είναι καθημερινά δίπλα μου και δουλεύουν σκληρά για ό,τι είδατε σήμερα, γι’ αυτήν την επιτυχία. Είπα το εξής: Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι, να μη σκεφτούμε κάτι άλλο, παρά μόνο τη νίκη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εάν συγκεντρωθείς, το θέλεις πολύ και το πιστεύεις, θα το πράξεις και πετυχημένα. Το άκουσαν και το είχα πει και στους Νέους, δύο γύρους πριν. Ξέρουν ότι μπορούσαν να το κάνουν και όταν φτάνεις σε έναν τελικό και έχεις κερδίσει μεγάλες ομάδες, ομάδες Champions League, ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις και δεν είναι ένα όνειρο. Είναι μία πραγματικότητα που θα πρέπει να προσέξεις την τελευταία λεπτομέρεια για να το πετύχεις. Εμείς σήμερα δε θα χάναμε ποτέ, ειδικά στην Ελλάδα. Ήμουν σίγουρος και αυτό έπρεπε να το μεταδώσω στους συνεργάτες μας, στους παίκτες. Είδατε το αποτέλεσμα και είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι, συγκινημένοι και βλέπετε τι γίνεται στον Πειραιά, σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Γίνεται χαμός αυτήν τη στιγμή στην Αμερική, στη Γερμανία, στην Αυστραλία, στην Αγγλία. Το άξιζε αυτός ο υπέροχος κόσμος, είναι 3, 4, 5 εκατομμύρια σε όλη την Ελλάδα; Είναι 1-2 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο; Σήμερα όμως δεν είναι μόνο αυτοί χαρούμενοι, αλλά όλοι οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό το κάναμε για όλη την Ελλάδα. Είχαμε την αύρα όλων των Ελλήνων. Και αυτό το κάναμε μόνοι μας, χωρίς βοήθειες. Όχι μόνο χωρίς βοήθειες, αλλά και με κόντρα πάρα πολλούς. Δεν έχει καμία σημασία να επεκταθούμε σε αυτά, σήμερα γιορτάζουμε και γιορτάζουμε όλοι ενωμένοι, όλη η Ελλάδα.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, είναι πως ο Ολυμπιακός σήμερα έκανε την αρχή. Συνήθως ο κόσμος θυμάται τον τελευταίο, δηλαδή αυτόν που το πήρε τώρα. Εμείς κάναμε ένα ξεκίνημα και αυτό είναι σημαντικό για τη χώρα, γιατί είμαι σίγουρος πως στα χρόνια που έρχονται θα υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα το πετύχουν. Το επόμενο όνειρο είναι ένα Europa League. Να το επαναλάβουμε με το Conference League δεν μπορούμε του χρόνου, γιατί έχει αλλάξει το σύστημα και θα παίξουμε στο Europa League. Στο Μπιλμπάο είναι πολύ καλά εκεί, γιατί είναι μία πόλη φιλόξενη. Είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε εκεί, ήταν τώρα εδώ μαζί μας, πανηγύρισε ως φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι ένας άνθρωπος που είναι φίλος μου, τον έχω μέσα στην καρδιά. Είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος και εξαίρετος προπονητής, από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Πειραιάς μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό