21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ανεπανάληπτες ευρωπαϊκές βραδιές με τον Μίτσελ» – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης (21/9) στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, παρουσίασε τον νέο προπονητή της ομάδας, Μίτσελ.

Αρχικά ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω όλους στην παρουσίαση του Μίτσελ και να πω και δύο κουβέντες για τον ίδιο. Ο Μίτσελ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον γνωρίζουμε όλοι από τη θητεία του στον Ολυμπιακό και πολύ παραπάνω από τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής, κορυφαίος ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής.

Με τον Μίτσελ ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές, ανεπανάληπτες ευρωπαϊκές βραδιές, με έναν Ολυμπιακό να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να κοιτάζει στα μάτια τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πρωταθλήτριες στην Ισπανία, στην Ιταλία, ακόμα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα θυμόμαστε όλοι αυτά τα ματς.

Τους κοιτάξαμε στα μάτια, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν ήταν μόνο άμυνα για να πάρουμε το αποτέλεσμα και το ευχαριστηθήκαμε όλοι μας αυτό. Επίσης, αυτό που κατάφερε ήταν η ψυχολογία των παικτών να είναι η κατάλληλη για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ομάδες και να τις κερδίσουμε. Επίσης μας γνωρίζει καλά, γνωρίζει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είναι μαζί μας χρόνια.

Είχαμε μία καλή συνεργασία και όταν σταματήσαμε τη συνεργασία μας παραμείναμε φίλοι και ο καθένας ήθελε το καλό του άλλου. Και ο Μίτσελ το καλό του Ολυμπιακού και εμείς να πάει καλά οπουδήποτε ήταν. Υπήρχε μία επαφή, άρα δεν υπάρχει και περίοδος προσαρμογής. Αυτά έχω να πω, δεν χρειάζεται να λέμε πολλές κουβέντες. Πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται είναι πολλή δουλειά, συγκέντρωση και καλή απόδοση μέσα στο γήπεδο.

Και κάτι άλλο για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους, γιατί διαβάζουμε διάφορα και οι φίλαθλοί μας πιστεύω ότι πρέπει να ακούσουν ορισμένες υπεύθυνες, αληθινές κουβέντες. Είναι γιατί μιλάμε για έναν κακό Ολυμπιακό. Εχουμε διαβάσει πολλά. Πως δεν τα πήγε καλά στην Ευρώπη και πως δεν τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Λοιπόν σας λέω γι’ αυτόν τον κακό Ολυμπιακό, με παίκτες οι οποίοι δεν έπιασαν την απόδοση που θα έπρεπε: Εχουμε ισοφαριστεί ή έχουμε δεχθεί γκολ το οποίο άλλαξε και το αποτέλεσμα, πέντε φορές στην Ευρώπη στα τελευταία μας ματς στις καθυστερήσεις. Αυτό είναι καλό; Όχι δεν είναι καλό και δεν είναι μία σύμπτωση. Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, αλλά θα μπορούσαμε με την ίδια απόδοση να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα και να μιλάμε για Champions League τώρα και να έχουμε περάσει στο Europa League χωρίς πέναλτι ή οτιδήποτε. Και ας πάμε και στα τρία παιχνίδια στην Ελλάδα που χάσαμε επτά βαθμούς. Σύμφωνα με τα νούμερα, και τα νούμερα ποτέ δεν λένε ψέματα, η απόδοση του Ολυμπιακού και τα στατιστικά στο παιχνίδι μας με τον Αστέρα Τρίπολης, ήταν από τα καλύτερά μας παιχνίδια μέσα σε αυτή την έδρα. Έπρεπε να έχουμε κερδίσει, είχαμε δοκάρια, είχαμε κλασικές ευκαιρίες. Θα έπρεπε να είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός. Το ίδιο και στο παιχνίδι με το Βόλο. Είχαμε δοκάρια, είχαμε ευκαιρίες που δεν χάνονται, θα μπορούσαμε άνετα να είχαμε κερδίσει.

Ακόμα λοιπόν και στον Άρη που χάσαμε τρεις βαθμούς, αν δεν είχε γίνει ένα παιδαριώδες λάθος του τερματοφύλακα με το αριστερό μπακ, το παιχνίδι δεν γυρνούσε. Καλή είναι η κριτική, τη δεχόμαστε και από αυτή μπορείς να διορθώσεις λάθη, αλλά η υπερβολή βλάπτει. Σας λέω λοιπόν ότι αυτός ο κακός Ολυμπιακός τυχαία έχει χάσει αυτούς τους επτά βαθμούς και όσον αφορά τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια θα μπορούσαν να είναι κάλλιστα διαφορετικά τα αποτελέσματα αν δεν είχαμε δεχθεί γκολ στις καθυστερήσεις και του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και στο πρώτο ημίχρονο. Αυτά όσον αφορά τις υπερβολές, θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και να δούμε την απόδοσή τους στο γήπεδο. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα αλλάξει και είμαι πιο αισιόδοξος τώρα. Με έναν άνθρωπο του οποίου του έχω εμπιστοσύνη και θα δούμε πολύ καλύτερες μέρες.

Θα ήθελα να παρουσιάσω και τον Ζοζέ Ανιγκό, ο οποίος είναι ήδη μαζί μας τέσσερα χρόνια. Θα είναι ο διευθυντής ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τεράστιες επιτυχίες, με παίκτες οι οποίοι μαζί του μεγαλούργησαν. Θα είναι κοντά μας, θα είναι δίπλα στον Μίτσελ με την εμπειρία του και με τις γνώσεις του να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Κριστιάν Καρεμπέ είναι μαζί μας, διαχρονικά. Ένας άνθρωπος ο οποίος και αγαπάει τον σύλλογο και προσφέρει καθημερινά. Κι επίσης ένας άλλος συνεργάτης του Μίτσελ ο οποίος έχει ξεκινήσει εφέτος μαζί μας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ένα παιδί του οποίου έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Λατρεύει τον σύλλογο και θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Πρόκειται για συνεργάτες στους οποίους έχω εμπιστοσύνη και καθημερινή επαφή. Τους γνωρίζει και ο Μίτσελ από το παρελθόν. Πιστεύω ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Ερωτώμενος για το πώς έπεισε παίκτες όπως ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες να έρθουν στον Ολυμπιακό, απάντησε:

«Με την εμπειρία που έχουμε και με τις επαφές που έχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει. Να μπορούμε να διαπραγματευτούμε να πείσουμε ορισμένους μεγάλους παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα και να παίξουν στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι αυτά τα 12 χρόνια στον Ολυμπιακό έχουν γίνει πάρα πολλά. Και έχουν γίνει πάρα πολλά όχι μέσα στην Ελλάδα, με τις επιτυχίες μας μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Γι’ αυτό πολλές βραδιές και πολλές μέρες δικές μας μπορεί να αποτελούν μια ολόκληρη ζωή για άλλους. Ή δέκα ζωές. Εμείς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε αυτές τις επαφές. Αυτό που επίσης έχει βοηθήσει πάρα πολύ είναι η ενασχόλησή μας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είναι κάτι το οποίο βοηθάει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή που βρίσκεται στην Premier League μας βοηθάει ακόμα περισσότερο. Δουλεύει πάντα υπέρ του Ολυμπιακού. Όταν μπορείς και μιλάς με διάφορους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη από μια ομάδα της Premier League, σίγουρα σου κάνει τη δουλειά σου πολύ πιο εύκολη εδώ στην Ελλάδα. Όπως έλεγα στον Μίτσελ χαριτολογώντας όταν ήρθε, έχουμε γίνει μια μικρή αποικία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκινώντας από τον Μίτσελ, τον Καρεμπέ, τον Χάμες, τον Μαρσέλο και να δούμε τι άλλο θα πάρουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό