33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Βίντεο: Αφίξεις παράτυπων μεταναστών στη Μύκονο

Ειδήσεις Ελλάδα

Και στη Μύκονο βγήκαν παράτυποι μετανάστες, που έφθασαν με μηχανοκίνητο θαλαμηγό σκάφος, στην παραλία της Αγίας Άννας Καλαφάτη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ενημερώθηκε σχετικά η τοπική λιμενική Αρχή, που περισυνέλεξε συνολικά 51 αλλοδαπούς (42 άνδρες, 8 γυναίκες και ένα ανήλικο).

Στη συνέχεια, μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενεργοποιήθηκαν τέσσερα περιπολικά σκάφη του, ένα περιπολικό πλοίο κι ένα ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του θαλαμηγού σκάφος με το όνομα «Aurora», σημαίας Delaware με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο οδηγήθηκε στον λιμένα Πάτμου.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι το εν λόγω σκάφος αποβίβασε νωρίτερα τους 51  αλλοδαπούς στη Μύκονο, οι οποίοι αναγνώρισαν τους τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλαμηγό ως διακινητές τους.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου συνελήφθησαν οι τρεις αυτοί αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν.4251/14 (υποχρεώσεις μεταφορέων), του άρθρου 83 παρ.1 του Ν.3386/2005 (παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) και του άρθρου 187 του Π.Κ. (εγκληματική οργάνωση), σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (συναυτουργοί).

Η θαλαμηγός και το βοηθητικό σκάφος της κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Στην Εύβοια

Στο μεταξύ, και στην Εύβοια ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, Τετάρτη, η λιμενική Αρχή Κύμης, για μαζική παρουσία αλλοδαπών στην περιοχή πλησίον της παραλίας Μουρτερή Κοσκίνων.

Άμεσα στελέχη της μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν συνολικά 30 αλλοδαπούς (18 άνδρες, 6 γυναίκες, 6 ανήλικα). Κατά δήλωσή τους, προήλθαν από ακτές της Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο μετά την αποβίβασή τους, αναχώρησε με πορεία την ανοικτή θάλασσα.

Στη συνέχεια, μετά από έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή ένας 19χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση διατάξεων του άρθρου 30 του Ν.4251/2014 (υποχρεώσεις μεταφορέων).

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κύμης και παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κύμης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό