23.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Βίντεο Αποκάλυψης μέσα από τα «μάτια» δορυφόρου: Κεραυνοί στην «άβυσσο» του τυφώνα Milton

Ειδήσεις Ελλάδα

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ένα «τείχος κεραυνών» μέσα στον τυφώνα Milton καθώς περνά μέσα από την Φλόριντα των ΗΠΑ.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της πορείας του τυφώνα μέσα από την πολιτεία, αναδεικνύει την τρομακτική ισχύ του Milton, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων, για απώλειες ζώων όπως και για σημαντικές ζημιές σε πολλές περιοχές.

Ο τυφώνας ξερίζωσε δέντρα και στέγες, διασκόρπισε συντρίμμια σε δρόμους και έριξε κολώνες ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα περισσότερες από 3 εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις στη Φλόριντα να «βυθιστούν» στο σκοτάδι.  Οι άνεμοι ξεπέρασαν σε ταχύτητα τα 200 χλμ/ώρα και η ένταση ξεπέρασε τα 12 μποφόρ.

Οι μετεωρολόγοι έχουν σημειώσει ότι η εικόνα με τους αλλεπάλληλους κεραυνούς μπορεί να συμβεί σε σοβαρές καταιγίδες και τυφώνες, όπου οι ταχείες ανυψώσεις του αέρα μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Η «καταιγίδα του αιώνα» όπως έχει χαρακτηριστεί ο τυφώνας, αφού πέρασε από τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντα αφήνοντας πίσω εικόνες αποκάλυψης, απομακρύνεται πλέον από την πολιτεία και κινείται προς τον Ατλαντικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Κυκλώνων ,ο Milton προβλέπεται να εξελιχθεί σε ισχυρή μετα-τροπική καταιγίδα αργότερα, μέχρι να εξασθενίσει εντελώς τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον 5ο τυφώνα που «χτυπά» τις ΗΠΑ φέτος, με πιο πρόσφατο τον «Elen».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Μπάιντεν: Νέα έκκληση στους κατοίκους της Φλόριντα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε έκκληση προς τους κατοίκους της Φλόριντα να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να μην βρουν έξω στον δρόμο.

«Προς όλους όσοι επλήγησαν από τον τυφώνα Μίλτον: Σας καλώ να μείνετε μέσα και μακριά από τους δρόμους. Οι πεσμένες γραμμές μεταφοράς ρεύματος, τα συντρίμμια και οι πλύσεις των δρόμων δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες.

Η βοήθεια είναι καθ’ οδόν, αλλά μέχρι να φτάσει, καταφύγετε σε κάποιο μέρος μέχρι οι τοπικοί αξιωματούχοι να σας πουν ότι είναι ασφαλές να βγείτε έξω»

To everyone impacted by Hurricane Milton: I urge you stay inside and off the roads.

Downed power lines, debris, and road washouts are creating dangerous conditions.

Help is on the way, but until it arrives, shelter in place until your local officials say it’s safe to go out.

— President Biden (@POTUS) October 10, 2024

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε σε σχετική ενημέρωση ότι η πολιτεία απέφυγε το χειρότερο σενάριο, αν και προειδοποίησε ότι οι ζημιές είναι σημαντικές.

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών που άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton στις ΗΠΑ, καθώς ο νεότερος απολογισμός ανεβάζει τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στους -τουλάχιστον- 10, όλοι στην πολιτεία της Φλόριντα. Όσο περνούν οι ώρες και ξεκινά η καταγραφή των ζημιών τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε σήμερα ότι έχει «πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα Μίλτον».

«Κατά τη γνώμη μας, οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους» που προκάλεσε ο κυκλώνας Μίλτον στη Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου.

Οι νέες απώλειες εντοπίζονται, δυο στην πόλη Σεντ Πίτερσμπεργκ της κομητείας Πινέλας, σύμφωνα με το δίκτυο NBC, ενώ στην κομητεία Βολούσια άλλοι τρεις.

Στη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 165 χιλιομέτρων την ώρα. Ευτυχώς δεν ήταν το χειρότερο σενάριο, λέει ο κυβερνήτης της Φλόριντα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, σχετικά με τις συνέπειες του τυφώνα Milton. Όπως τόνισε, ο τυφώνας Milton ήταν «αξιοσημείωτος» αλλά «ευτυχώς δεν ήταν το χειρότερο σενάριο». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «τα επίπεδα των υδάτων θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα είπε ότι αρκετοί ποταμοί έφτασαν σε «στάδιο πλημμύρας» και ότι οι μεγάλες πλημμύρες θα συνεχιστούν στον ποταμό Χίλσμπορο, στον ποταμό Σεντ Τζονς και στον ποταμό Λιτλ.

80.000 άνθρωποι προστατεύθηκαν σε καταφύγια

«Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Εθνικής Φρουράς εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και εκτέλεσαν με επιτυχία διασώσεις οικογενειών και κατοικίδιων ζώων» συμπλήρωσε ο ντε Σάντις.

Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι βρίσκονταν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η καταιγίδα έπληξε την πολιτεία. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), να επιχειρούν σε 26 διαφορετικές κομητείες. Περισσότεροι από 6.500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πολιτεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό