16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βέλγιο: Στρατιωτική βοήθεια ύψους 90 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο που έχει εγκρίνει μέχρι τώρα η χώρα 

Στρατιωτική βοήθεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η βελγική κυβέρνηση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας που έχει εγκρίνει ποτέ για την Ουκρανία.

«Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει ένα νέο πακέτο ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ (97,5 εκατομμυρίων δολαρίων) σε στρατιωτική βοήθεια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα η χώρα μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρου την Παρασκευή. «Αυτό το νέο πακέτο είναι το μεγαλύτερο που έχει ήδη δωρίσει το Βέλγιο για στρατιωτική βοήθεια από τα συνολικά 146 εκατ. ευρώ που έχει δώσει ως τώρα».

Η στρατιωτική βοήθεια αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου που περιλαμβάνει επίσης ανθρωπιστική και πολιτική βοήθεια.

Η βοήθεια θα περιλαμβάνει αντιαεροπορικούς πυραύλους, αντιαρματικούς πυραύλους, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να συνεχίσει να «προστατεύει τους πολίτες της», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Άμυνας Ludivine Dedonder, προσθέτοντας ότι το Βέλγιο θα παραδώσει επίσης στρατιωτικά οχήματα, φορτηγά και ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία τις «επόμενες εβδομάδες».

Εκτός από τη στρατιωτική βοήθεια, το πακέτο περιέχει επίσης 86 εκατομμύρια ευρώ (93,3 εκατομμύρια δολάρια) σε πολιτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων 69 εκατομμυρίων ευρώ (74,9 εκατομμυρίων δολαρίων) για ανθρωπιστική βοήθεια και 10,6 εκατομμυρίων ευρώ (11,5 εκατομμυρίων δολαρίων) για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Αυτή η πολιτική βοήθεια θα περιλαμβάνει επίσης ιατρικές προμήθειες και ασθενοφόρο, πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Ντε Κρου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό