27.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Βάλτε τη ζώνη ασφαλείας και πάμε – Ήρθα για τίτλους στην ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι είπε για Μελισσανίδη και Μαρινάκη

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, άνοιξε τα πλάνα του σήμερα Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τα σχέδιά του αναφορικά με την παρουσία του στον προεδρικό θώκο της Ένωσης.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Καλησπέρα σε όλους, κυρίως σε όσους αγαπάνε την ΑΕΚ. Σήμερα η αγάπη δεν είναι ανιδιοτελής, υπάρχει σκοπός. Δεν κάνεις κάτι για τον γείτονα σου, τον φίλο σου, τον άνθρωπο που δεν ξέρεις, αν δεν έχεις κάποιο σκοπό, αν δεν θες να πετύχεις κάτι. Η ΑΕΚ επειδή έχει διαφορετική νοοτροπία, είναι η ψυχή των Ελλήνων περνάει αυτή την ανιδιοτέλεια σε όλους. Η ΑΕΚ είναι ένα μεγαλείο.

Το νέο μου μεγάλο όραμα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που θυμάται τις ρίζες της. Που έχουν πολύ μεγάλη ιστορία, στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που ήταν το φως. Εκεί που ακόμα και σήμερα μπορούμε να παίρνουμε έμπνευση. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που συνδέεται με τη ψυχή όλων μας. Είναι η ομάδα που ακόμα και στις δύσκολες στιγμές κατάφερε να κρατήσει ανάστημα και να πάει μπροστά.

Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Οι πράξεις μάς κρίνουν. Είμαστε στα ηνία της ΑΕΚ μόνο δέκα μέρες και θα μιλήσουμε με πράξεις. Καλέσαμε σήμερα εδώ όλες τις φωνές, φιλικές μη φιλικές για να ακουστεί η φωνή η δική σας, η δική μας προκειμένου να μπορέσετε και εσείς, όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ, όσοι δεν την αγαπάτε από ενδιαφέρον να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.».

Πότε και πως σας ήρθε η ιδέα να μπείτε στο ποδόσφαιρο, ποια είναι η σχέση σας με τον Μελισσανίδη:

«Ένας άνθρωπος που ονειρεύεται που βάζει στόχους, πάντα έχει σκέψεις στο πίσω μέρος. Δεν κρύβομαι, επειδή γενικά τολμώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως παιδικό όνειρο, υπήρχε η κρυφή επιθυμία να μπορέσω να πάρω τα ηνία της ομάδας. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν μια φορά στη ζωή σου μπορεί και ποτέ. Με την εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη σαν άνθρωπος που τα καταφέρνω ήρθε μια ευκαιρία μοναδική που την άρπαξα».

Ποιο είναι το όραμά σας και το μήνυμά σας;

«Θα ήθελα να μην μιλάω πολύ για το τι θα κάνω. Έχω μάθει με πράξεις να μιλάω. Αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος που δεν με γνωρίζει έχει τις δικές του ανησυχίες. Από τη στιγμή που έχω τα ηνία θέλω να ξέρουν πως ο κόσμος που θα παίρνει τις αποφάσεις θα είμαι εγώ. Δίπλα μου έχω στενούς συνεργάτες και από την νυν διοίκηση. Το όραμα μου δεν μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο από το να κατακτούμε τίτλους, να είμαστε πρωταγωνιστές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα λόγια του έδειξε πως θα είναι προστάτης της ΑΕΚ. Θέλω να πω στον κόσμο πως με ψυχραιμία, θα γίνει αυτό που πρέπει».

Τι σκοπεύετε να κάνετε για την ερασιτεχνική ΑΕΚ;

«Είναι το μεγάλο μου όνειρο, πέρα από τις ακαδημίες. Η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς υποδομές, είναι μια χώρα ένδοξη και είναι απίστευτο προνόμιο να είσαι Έλληνας αλλά είναι άσχημο πως γεννιέσαι σε μια χώρα που δεν υπάρχουν υποδομές. Αν θυμάστε και στην πρώτη μου παρουσίαση μίλησα για αναξιοποίητα έργα. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σας και επειδή δεν υπάρχουν υποδομές εν γένει, όπως για παράδειγμα στο άθλημα που εγώ αγάπησα, τους αγώνες αυτοκινήτου, είναι όραμα να αναδείξουμε ταλέντα.

Ξεκινάμε από τις ακαδημίες. Δεν θα ήταν πιο ωραίο σε μια ομάδα να είναι επτά Έλληνες στην ενδεκάδα ή έξι. Θέλουμε ανάδειξη ταλέντων, αξιοποίηση. Με προπονητές, αθλητές και σιγά-σιγά να κάνουμε ένδοξη την ΑΕΚ και σε άλλα αθλήματα. Θα προσπαθήσουμε κάθε χρονιά να δίνουμε έμφαση για τον κόσμο της ΑΕΚ».

Το μπάτζετ των μεταγραφών θα αυξηθεί και τι να περιμένουμε;

«Η ερώτησή σας έχει μια αντίθεση. Από τη μια είναι λογική και από την άλλη παράλογη. Είναι δυνατόν σε 50-60 ανθρώπους μπροστά να σας πω ποιες μεταγραφές θα κάνουμε. Δημιουργούμε ένα στρατηγείο για να τον καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό, είναι δυνατόν να σας πούμε τα οικονομικά μεγέθη.

Από την πρώτη μέρα κα επειδή εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε τους δίαυλους να μάθετε από την πρώτη μέρα συζητάμε για μεταγραφές. Θέλει αξιολόγηση και πάντα το τελικό οκ από τον Αλμέιδα. Πρέπει να κρατήσουμε μια μυστικότητα γιατί αλλιώς θα εκτεθούμε και θα βάλουμε σφαίρες στα πόδια μας. Δέστε τη ζώνη σας, ψυχραιμία και πάμε στον αγώνα».

Ποιο θα είναι το μοντέλο της διοίκησής σας;

«Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν νοικοκύρης, σφιχτός αλλά νοικοκύρης. Και έχουν καταφέρει αυτό που έχουν καταφέρει όχι πετώντας χρήματα. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μια καλοκουρδισμένη ΠΑΕ. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Συνήθως οι περισσότερες ΠΑΕ είναι χρεωμένες. Δεν ήρθαμε για να ανακαλύψουμε την Αμερική. Όποια στελέχη κριθούν αξιόλογα θα παραμείνουν για να βάλουμε στόχους.

Οι στόχοι μας είναι οι τίτλοι. Θέλουμε να κάνουμε το καλό κουρδισμένο ρολόι πιο καλό. Να μας θυμίζει πως ο χρόνος είναι ο αντίπαλος μας και αυτός να αξιωποιηθεί για την ένδοξη και μεγάλη ΑΕΚ.».

Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας αυτές τις 100 μέρες, και είπατε πως θέλετε Έλληνες παίκτες, θα πάει προς τα εκεί και ο μεταγραφικός σχεδιασμός φέτος;

«Δεν θα επιβάλλω στον Ματίας ποιους παίκτες θα επιλέξει. Αν θέλετε να ρωτήσετε τον Αλμέιδα θα σας απαντήσει ο ίδιος. Εγώ σας μίλησα για το όραμα μου και αυτό που επιθυμώ εγώ.

Είναι λάθος να εμπλέκουμε την κυβέρνηση με το αν η μπάλα χτύπησε έναν πόντο πάνω στον χέρι, στον ώμο ενός παίκτη και αν είναι φάουλ ή δεν είναι. Για αυτό το λόγο θα έπρεπε κάποια πράγματα να είναι αυτοδιοίκητα. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου.

Η συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχουμε είναι αξιόλογη, σταθερή, κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό της Ευρώπης. Για να τα πούμε έξω από τα δόντια όμως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σταθεί στο πλευρό των μικρών και φτωχών.

Όσο για τις 100 μέρες έχετε δει κάποια κυβέρνηση να κάνει όσα λέει; Ας κάνουμε μια συνέντευξη μετά από 100 μέρες για να κάνουμε τον απολογισμό. Ήρθα από πάθος, αγάπη, αδρεναλίνη για την ΑΕΚ.».

Οι δικές σας φτερούγες μπορούν να προστατέψουν την ΑΕΚ;Ποια είναι η άποψη της ΑΕΚ για την υποψηφιότητα των Γκαγκάτση και Μπέο:

«Τον κ. Μπέο τον γνώρισα από κοντά στις καταστροφές της Θεσσαλίας όπου συνδράμαμε με αρκετές βάρκες για να βοηθήσουμε και 1 εκατ. μπουκάλια και βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζήτησε. Εμείς σαν Sea jet έχουμε ενασχόληση στον Βόλο και στις Σποράδες και βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζήτησαν.

Ο Βόλος είναι ένα σημείο που για εμάς είναι στρατηγικό, αλλά δεν είναι μόνο το επαγγελματικό κομμάτι. Το κάθε πράγμα στον καιρό του για τις υποψηφιότητες.

Όσο για τον κ. Γκαγκάτση θα πρέπει να βγει και να μας πει τι θα κάνει για όλα και να αποφασίσουμε, αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σπρώξιμο στον Αλμέιδα και τη συμπεριφορά του στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.».

Ποια είναι η σχέση σας με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και της οικογένειάς σας με τον Ολυμπιακό;

«Στη ζωή όταν δεν είσαι ειλικρινής τα βρίσκεις μπροστά σου. Εγώ δεν θέλω ποτέ να κατηγορηθώ πως λέω ψέμματα ή ιστορίες για αγρίους. Επειδή αυτό δεν το είπατε στην αρχή η πραγματικότητα είναι η εξής. Ήταν πριν 35-40 χρόνια στενότατος φίλος μου, πριν 20 χρόνια κουμπάρος μου.

Τα τελευταία 18-20 χρόνια έχουμε διαφορετικές πορείες. Μπορεί να βρεθούμε 1-2 φορές το χρόνο σε χώρους που μαζεύονται πλοιοκτήτες.

Ο αδερφός μου ο Αντώνης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Εδώ γεννιούνται δίδυμα με διαφορετικές απόψεις. Αυτός είναι Ολυμπιακός και εγώ ΑΕΚ.».

Από τη στιγμή που παραδεχτήκατε πως είναι παγωμένες οι σχέσεις σας με τον κ. Μαρινάκη δεν θα έχετε πρόβλημα να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι μαζί του;

Εννοείται πως για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να κάνουμε βήμα καλής θέλησης. Δεν έχω κακές σχέσεις. Στα πλαίσια που λέτε εσείς εγώ του έδωσα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό αυτός δεν μου έδωσε συγχαρητήρια που πήρα τα ηνία της ΑΕΚ.

Μπορείτε να εγγυηθείτε τη διαφύλαξη των συμφερόντων της ΑΕΚ;

«Δεν είχατε τη δυνατότητα να με γνωρίσετε το 1991 που με δύο μικρά πλοία πολεμούσα ένα καρτέλ. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Μην ξεχάσετε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αποκάλεσε προστάτη. Πρέπει να αξιοποιήσω όσα είπε για μένα και να του δείξω στην πράξη πως ναι μεν η ΑΕΚ έχει φάει τρικλοποδιές αλλά αν κάποιος ανοίξει το λάκκο τότε μπορεί να πέσει μέσα ο ίδιος.».

Τι ΑΕΚ σάς αρέσει να βλέπετε;

«Να βλέπω μια ΑΕΚ που θα είμαστε περήφανοι και να μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι για το πως πήγαμε τόσο μπροστά. Μια ΑΕΚ που να παραμιλάνε, να τρίβουν τα μάτια τους.».

Είναι κοντά σε κάποια μεταγραφή η ΑΕΚ;

«Το τυρί σου μπάρμπα που λέει και μια παροιμία. Είπα από την πρώτη μέρα που ήρθα ασχολούμαι με μεταγραφές. Είναι δεδομένο πως θα γίνουν, το πόσες δεν μπορώ να σας πω, δεδομένα δεν θα είναι μία. Αλλά πολλές. Βάλτε τη ζώνη ασφαλείας και πάμε.».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό