18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Τσίπρας: Είστε επιταχυντής της κρίσης

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είστε επιταχυντής της κρίσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «τραγωδία που βιώνει η χώρα με τνη πανδημία».

Στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, Ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τον λόγο από το έδρανο της Βουλής για να απαντήσει στον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε για «ηθική αυτουργία» αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας πως «δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχετε καλλιεργήσει».

«Η εμπιστοσύνη ειναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να στήσουμε απέναντι στην πανδημία», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς. «Στο 87% είναι οι εμβολιασμοί στην Πορτογαλία. Εσείς από την πρώτη στιγμή δημιουργείτε κλίμα αναξιοπιστίας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για την εμβολιαστική εκστρατεία, λέγοντας πως «αντιμετωπίσατε την εμβολιαστικής καμπάνια στη λογικη της χρηματοδοτησης των ΜΜΕ, ενώ κρύβετε τους υπουργούς σας».

  Συμπλήρωσε, δε, ότι και στους συνταξιούχους υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα διατηρήσει τη 13η σύνταξη, αλλά δόθηκε το ένα δισ. για να καλυφθούν «οι τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

   «Είσαστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει η κοινωνία. Αυτό που έχετε συνειδητοποιήσει και για αυτό αντιδράτε κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι ότι δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την ευθύνη», κατέληξε στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Απαξιώσατε τους επιστήμονες και τούς αφήσατε έξω από τη διαχείριση της πανδημίας»

Η αντιπαράθεση για την πανδημία μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Τσίπρα συνεχίστηκε σε τρίτο γύρο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά στο θέμα που έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης για τα σχολεία.

«Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές», τόνισε, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αραίωση των τμημάτων. «Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ» κάτι που, όπως είπε «μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα», «το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν».

Όσον αφορά, δε, το ζήτημα των συμβούλων που επίσης έθεσε ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι έχει «συμβούλους που λένε δημόσια και καθαρά τις απόψεις τους» και αναφέρθηκε ως παράδειγμα και στην άποψη του συμβούλου της κυβέρνησης, Ηλία Μόσιαλου, που είπε ότι είναι λάθος το πρόστιμο των 100 ευρώ και θα προτιμούσε θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, επίσης, τον πρωθυπουργό αν συμφωνεί με τον κ. Παυλάκη που είναι και αυτός σύμβουλός του και υποστήριξε τα τοπικά λοκνταουν. «Οι επιστήμονες έχουν την ευθύνη να διατυπώνουν την πρόταση τους ανεξάρτητα από την πολιτική αντιπαράθεση και αυτό είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας», σημείωσε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε «άλλη μια προσπάθεια υποτίμησης της επιστήμης». «Στο τέλος απαξιώνετε την επιστήμη και παίρνετε αποφάσεις πέρα και έξω από αυτά που σας λένε οι αρμόδιες επιτροπές. Βάζετε στη ναφθαλίνη αυτούς που δε σας κάνουν και θεωρείτε τους επιστήμονες κομματικούς ταγούς», είπε και κατέληξε: «Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό