20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Α. Σκέρτσος στο Naftemporiki TV: Χρειαζόμαστε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

«Για εμάς είναι διαρκώς ανοιχτό το κεφάλαιο της Δημόσιας Υγείας, είναι μια από τις τρείς πολιτικές προτεραιότητες που θέτει ο κ. Μητσοτάκης, το ΕΣΥ χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση, στα χρόνια της ύφεσης έγιναν περικοπές, δόθηκε όμως ένας μεγάλος αγώνας στα χρόνια της πανδημίας, έχουμε βάλει συγκεκριμένους στόχους για την επόμενη τετραετία, όμως το ΕΣΥ του 2023 είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από το ΕΣΥ ου 2019, υπάρχουν κενά και για αυτό στόχος μας είναι να προσλάβουμε 10.000 επιπλέον προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν και τα κενά του ΕΚΑΒ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Άκης Σκέρτσος, μιλώντας την Πέμπτη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «12:00-14:00» με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.

Ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως «υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός από την ιδιωτική υγεία που δίνει καλύτερους μισθούς και για αυτό πρέπει να δούμε πιο ολιστικά πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις αμοιβές του προσωπικού για να μην εγκαταλείπουν το σύστημα υγείας». Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υποστήριξε πως «η χώρα βγαίνει από μεγάλη περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, για να μπορέσουμε να κάνουμε όλες τις αναγκαίες δαπάνες πρέπει να έχουμε μια οικονομική ανάκαμψη με περισσότερα δημόσια έσοδα, εμείς θέτουμε σαν στόχο την αύξηση του εισοδήματος, την αύξηση των εσόδων και τη χρηματοδότηση των δαπανών».

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο «το μοντέλο που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας είναι αυτό της κλειστής οικονομίας, μόνο μέσα από ένα φορολογικό μοντέλο που προσελκύει ξένες επενδύσεις θα μπορέσουμε να έχουμε αύξηση του ΑΕΠ και των εισοδημάτων και το αποδείξαμε, δώσαμε προτεραιότητα στη μείωση της φορολογίας στο κεφάλαιο, στην επιχειρηματικότητα, στην εργασία για να μπορέσουμε να φέρουμε επενδύσεις και τα καταφέραμε». «Η οικονομία μας έχει ένα μεγάλο μερίδιο παραοικονομίας, οι έμμεσοι φόροι είναι μια αναγκαιότητα, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιάσει τις ηλεκτρονικές πληρωμές, αυτό είναι μια μεγάλη πρόοδος, εμείς λέμε ότι πρέπει να φτάσουμε να έχουμε σχεδόν πλήρεις ηλεκτρονικές συναλλαγές, πρέπει να γίνει βήμα-βήμα, στοχεύουμε στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες με αύξηση ωστόσο της φορολογικής τους συμμόρφωσης, η αντιπολίτευση εξαπολύει κεραυνούς για έκτακτες φορολογήσεις για τις επιχειρήσεις γενικώς, υπάρχει μια στοχοποίηση των επιχειρηματιών από την αντιπολίτευση, μεγάλων, μικρών και μεγάλων» σημείωσε.

Τέλος ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως «το 2019 είπαμε ότι η μισθωτή εργασία στην Ελλάδα δέχεται μια φοροεπιδρομή, αυτό οδήγησε στα ματωμένα πλεονάσματα της αντιπολίτευσης, αλλάξαμε φορολογικό μίγμα». «Εμείς καταθέσαμε το οικονομικό μας πρόγραμμα προς αξιολόγηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στους οίκους αξιολόγησης, τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να αποδείξουν πού θα βρουν τα έσοδα για να καλύψουν τις δαπάνες που υπόσχονται, αυξήσαμε κατά 20% τον κατώτατο μισθό και την επόμενη τετραετία μπορούμε να τον αυξήσουμε κατά 25%». Είπε επίσης ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε σε απορρόφηση πόρων από το ταμείο ανάκαμψης, η Ελλάδα έχει να διαχειριστεί τα επόμενα χρόνια 80 δισεκατομμύρια ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ και από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, έχουμε ένα μεγάλο πακέτο δημοσίων επενδύσεων, πετύχαμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, η Ελλάδα είναι τρίτη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και έτσι θα συνεχίσουμε». Καταλήγοντας, τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει μια ανεύθυνη στάση, εμείς λέμε ότι η χώρα είναι στο μέσον μιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές χρειαζόμαστε έναν ισχυρό Πρωθυπουργό και μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, εμείς είμαστε μια μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό