31.7 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Αύριο το πρώτο μπρα ντε φερ στον ΣΥΡΙΖΑ: Στη Γαλλία ο Τσίπρας, στα «κάγκελα» ο Κασσελάκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν το σαββατιάτικο ραντεβού στην Κεντρική Επιτροπή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περάσει τον σκόπελο της αυριανής Πολιτικής Γραμματείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα παραστεί στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Γαλλία.

Πάντως όπως φαίνεται αμετανόητος εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα. Σε σημερινές του δηλώσεις στο Star άφησε νέα υπονοούμενα για τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα όταν ερωτήθηκε «Σας υπονομεύει ο Τσίπρας;» η απάντησή του δεν επιδέχεται και πολλών ερμηνειών: «Πρέπει όλοι να είμαστε διαφανείς, εγώ είμαι διαφανής»

Επίσης ο κ. Κασσελάκης ερωτήθηκε αν θεωρεί ότι πίσω από τα σενάρια για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ είναι ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε αρνητικά.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Δεν θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πίσω από τα σενάρια. Όντως υπάρχει ένα μήνυμα για συνεργασία. Το μήνυμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να είμαστε κυβερνητική παράταξη αυτόνομη.

Σας υπονομεύει ο Τσίπρας; Πρέπει όλοι να είμαστε διαφανείς κι εγώ είμαι διαφανής. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και τον πρώτο ρόλο σε οποιαδήποτε συνεννόηση να είναι η ηγεσία του μελλοντικού σχήματος.

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Κάνε εγγραφή στο newsletter του newsbomb.gr

Όλοι οι βουλευτές και όλα τα στελέχη πρέπει να μπορούν να πουν αυτό μηδενός εξαιρουμένου. Κανείς δεν θέτει εαυτόν εκτός οργάνων επειδή λέει μια άποψη. Από την άλλη υπάρχει μια κοινωνική και κομματική ανάγκη εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού. Αυτή την ανάγκη την υπηρετεί ένας πρόεδρος που εξελέγη μ’ αυτό το μήνυμα. Αν θεωρεί κάποιο στέλεχος ότι η βάση έχει άλλη άποψη μπορεί να κινήσει διαδικασίες για να το αποδείξει.

Θα συζητήσουμε με την οικονομική επιτροπή της Κεντρικής Επιτροπής. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πάρουμε άδεια από κανέναν για να εφαρμόσουμε τις προτάσεις μας.»

Χθες μιλώντας στον με αλαζονικό ύφος και χωρίς καμία δόση αυτοκριτικής άφησε αισχρά υπονοούμενα για τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως και ο ίδιος έλειπε στο εξωτερικό, αλλά με e-banking έκανε τη δωρεά του. Υπενθυμίζεται πως κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη είχαν στοχοποιήσει αναίσχυντα τον κ .Τσίπρα μετά το email που εστάλη στα μέλη του κόμματος, όταν προέκυψε το θέμα με την “Αυγή”.

Το…μασάζ Κασσελάκη στους βουλευτές

Σύμφωνα με το OPEN πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ έχει προβεί σε ένα διαρκές «μασάζ» προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Σήμερα είχε αρκετές συναντήσεις με στελέχη του κόμματος που του ζήτησαν να πέσουν οι τόνοι.

Ωστόσο, μια άκρως σεβαστή ομάδα και ουδόλως μειοψηφία, όπως διατείνονται κύκλοι του προέδρου, περιμένουν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή τον κ. Κασσελάκη με άγριες διαθέσεις, ιδίως μετά την επιστολή – προειδοποίηση των «87».

O Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του φέρεται να έχει έτοιμο ένα φάκελο για τα οικονομικά του κόμματος και για την περίοδο του προκατόχου του, ενώ στη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής αποκαλύπτοντας την εμπλοκή μιντιακών συμφερόντων στην «Αυγή».

Mιλώντας απόψε στο ΟΝΕ ο Πέτρος Παππάς έκανε λόγο για οργανωτική ανεπάρκεια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα

Όσον αφορά το μέγιστο ζήτημα των αναίσχυντων επιθέσεων που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κατά του Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο αναμένεται νέος γύρος.

Πάντως, ξεδιπλώνεται μια κραυγαλέα αντίφαση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία δείχνει την «πόρτα» στον προκάτοχο του, από την άλλη του ζητάει να τον «χρίσει» αρχηγό ολόκληρης της προοδευτικής παράταξης!

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφεραν στο πρόσωπα που συνομιλούν με τον Αλέξη Τσίπρα, δείχνει να αναζητά εναγωνίως τη δική του αναγνώριση. Και μάλιστα, με δημόσια δήλωση. Όσο δεν την λαμβάνει, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, τόσο συνεχίζει να δείχνει αμήχανος.

Η αμηχανία και η νευρικότητά του πάντως αναμένεται να διαιωνισθεί καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Γαλλία τις επόμενες μέρες, συνεχίζοντας τις επαφές του σε διεθνές επίπεδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό