15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύριο οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση του Κωστή Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό.

Όπως έγραφε η «Ν», ο υπουργός Εργασίας, έχοντας λάβει υπόψη του τις προτάσεις όλων των επιστημονικών φορέων, αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στο «πάγωμα» και στην πολύ μικρή αύξηση για τις κατώτατες αποδοχές του ιδιωτικού τομέα.

Για τον κατώτατο μισθό τοποθετήθηκαν επίσης οι κοινωνικοί εταίροι, οι οποίοι στα πορίσματα με τις προτάσεις τους που επέδωσαν στο υπουργείο Εργασίας καταγράφουν μικρά πεδία συμφωνίας, αλλά και πολύ σημαντικές διαφωνίες.

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα δεδομένα, βλέπει και τι έχει μεσολαβήσει και την προοπτική της οικονομίας και θα κινηθεί με έναν τρόπο συνετό και δίκαιο».

«Με βάση όσα προβλέπει ο νόμος, οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν. Και οι μικρομεσαίοι, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΒΕ, τάσσονται υπέρ του ‘’παγώματος’’ του μισθού επειδή έχει μεσολαβήσει μια ύφεση 8,2% πέρυσι. Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης από τα 650 ευρώ στα 751 ευρώ για λόγους στήριξης των εργαζομένων», είπε επίσης.

 Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής τους, καθώς το καλοκαίρι του 2019 έβγαιναν 10.000-11.000 συντάξεις τον μήνα και τώρα έχουν φτάσει στις 20.000.

«Στόχος είναι σε 3-4 μήνες από τώρα να πάμε στις 30.000 συντάξεις και σε αυτό θα μας βοηθήσει ένα κέντρο του ΕΦΚΑ, που ολοκληρώνεται τώρα, για τη διαδοχική ασφάλιση», επισήμανε.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι από την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένους υπαλλήλους που θα δίνουν άμεσες απαντήσεις.

«Για πιο εξειδικευμένες απαντήσεις θα λειτουργούν υποστηρικτικά γραφεία στους οργανισμούς του υπουργείου», πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Σεπτέμβριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό