28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αύριο ξεκινά η δίκη των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Αύριο το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε πρώτο βαθμό, των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές του μοιραίου σκάφους «Ανδριάνα», το οποίο βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου του 2023, συμπαρασύροντας μαζί του στον βυθό εκατοντάδες επιβαίνοντες σε αυτό.

Μετά τη βύθιση του πλοίου, διασώθηκαν συνολικά 104 άτομα και βρέθηκαν 82 σοροί.

Οι εννέα Αιγύπτιοι που κατηγορούνται, βρίσκονταν ανάμεσα στους 104 διασωθέντες. Συνελήφθησαν έπειτα από την προανακριτική διαδικασία των λιμενικών αρχών, ενώ σημειώνεται πως πριν από περίπου έναν χρόνο κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στα δικαστήρια της Καλαμάτας. Είχαν αρνηθεί τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν για να βρεθούν στο σκάφος στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης τύχης στην Ευρώπη.

Σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες διοργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιζώντων στο εν λόγω αλιευτικό βρίσκονταν πάνω από 650 άνθρωποι και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό