27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Αύριο η ψήφισή του ν/σ για την συγχώνευση Παγκρήτιας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για την κύρωση της σύμβασης συγχώνευσης και επένδυσης μεταξύ ΤΧΣ και εταιρίας Thrivest.

Τα υπέρ και τα κατά

Υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία. Από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, και Σπαρτιάτες το καταψήφισαν ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μαζί με Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας επιφυλάχθηκαν κατά τη συζήτηση του αύριο, 25 Ιουλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η μη συμφωνία θα οδηγούσε σε κατάρρευση»

Τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η συγχώνευση των τραπεζών Attica Bank και Παγκρήτια με στόχο τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου, εξήγησε από το βήμα της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι μη συμφωνία θα οδηγούσε σε κατάρρευση των δύο τραπεζών με δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο για τους πελάτες τους, αλλά συνολικά για το χρημαπιστωτικό σύστημα.

Στουρνάρας για Attica Bank – Παγκρήτια: Μη συγχώνευση θα οδηγούσε νομοτελειακά σε κατάρρευση και τριγμούς στο τραπεζικό σύστημα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό