16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύξηση 23% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Μάρτιο στη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Και ενώ όλες οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν σημαντική μείωση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων κατά τον μήνα Μάρτιο, αυτή της Ρωσίας είδε θετικό πρόσημο. Πιο συγκεκριμένα, τον τρίτο μήνα του 2020 πουλήθηκαν στην μεγαλύτερη σε έκταση χώρα του κόσμου, 160.640 νέα αυτοκίνητα, μια αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ συνολικό το πρώτο τρίμηνο του έτους έχουν πουληθεί 375.649 νέα αυτοκίνητα, μια αύξηση 16% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Σύμφωνα με την αναλυτική υπηρεσία Autostat, αυτό συνέβη επειδή οι καταναλωτές ήθελαν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο, πριν τις αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές, που θα είναι αποτέλεσμα της απότομης πτώσης του ρουβλιού. Ωστόσο, αυτά τα θετικά αποτελέσματα δεν φαίνεται ότι θα συνεχιστούν, καθώς οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν κλείσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ως μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.
Ο Sergei Udalov, εκπρόσωπος της Autostat δήλωσε ότι αναμένεται να υπάρχει πολύ σοβαρή πτώση των πωλήσεων για τον Απρίλιο, που μπορεί να φτάσει το 80% έως το 90%. Πρόσθεσε λέγοντας, ότι η μόνη πιθανότητα ανάκαμψης της αγοράς θα είναι από τους εγχώριους κατασκευαστές, οι οποίοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, καθώς τα εξαρτήματα παράγονται σε τοπικό επίπεδο.
Μέχρι σήμερα, η Ρωσία μετράει 8.672 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και 63 θανάτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό