12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αύξηση πωλήσεων 50% μέσα σε ένα χρόνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που παίρνει από την αγορά smartphones η Apple, με το iPhone να διπλασιάζει τις πωλήσεις του. Από την άλλη μεριά η Apple εκτιμά ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην τροφοδότηση της αγοράς προσεχώς για να καλυφθεί η ζήτηση.

Η Apple ανακοίνωσε ότι διπλασίασε τις πωλήσεις του iPhone μέσα σε ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, παρόλο που το συγκεκριμένο τρίμηνο είναι παραδοσιακά ένα από τα πιο… δυσκίνητα για την Apple. Συνολικά, η Apple είχε έσοδα ύψους 81.41 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2021, στοιχείο που πιστοποιεί αύξηση 36% σε σχέση με πέρυσι.

Η άνοδος των πωλήσεων από το iPhone αγγίζει σε ποσοστό το 49.78% σε ένα έτος, φέρνοντας έσοδα 39.57 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία. Θετική είναι η οικονομική εικόνα και από τα άλλα προϊόντα της Apple, αφού τόσο τα Mac όσο και τα iPad σημείωσαν άνοδο, χωρίς να εξαιρούνται τα Apple Watch και τα AirPods.

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πανδημία και η ανάγκη τηλεργασίας ήταν ένας από τους παράγοντες που βοήθησαν στην ανοδική πορεία των αριθμών του iPhone και της Apple.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό