21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αύξηση αντισωματικών και T-κυτταρικών αποκρίσεων πέτυχε η αναμνηστική δόση με το Johnson & Johnson

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Νέα προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια μελέτη η οποία συμπεριέλαβε ένα υποσύνολο των συμμετεχόντων της μελέτης COV2008 ανακοίνωσε η Johnson & Johnson αναφορικά με τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της έξι μήνες μετά το σχήμα δύο δόσεων του BNT162b2 .

Συγκεκριμένα, η μελέτη η οποία διεξήχθη από τον Dan Barouch, M.D., Ph.D. και τους συνεργάτες του στο Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) με χορηγό τη Janssen έδειξε, ότι μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson (Ad26.COV2.S), όταν χορηγείται έξι μήνες μετά από ένα αρχικό σχήμα δύο δόσεων με το BNT162b2, αυξάνει τόσο την αντισωματική όσο και την T-κυτταρική απόκριση.

Τα αποτελέσματα αυτά καταδεικνύουν τα πιθανά οφέλη του ετερόλογου αναμνηστικού εμβολιασμού (δηλ. μιας μικτής προσέγγισης).

Το άρθρο που περιγράφει αυτά τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό medRxiv και όπως εξηγεί ο Dan Barouch, M.D., Ph.D., διευθυντής του Κέντρου Ιολογίας και Έρευνας Εμβολίων στο BIDMC, τα στοιχεία είναι πρώιμα στοιχεία αλλά δείχνουν ότι μια μικτή προσέγγιση όσον αφορά τον αναμνηστικό εμβολιασμό μπορεί να παράσχει στους εμβολιαζόμενους διαφορετική ανοσολογική απόκριση κατά της COVID-19 από ό,τι μια ομόλογη προσέγγιση. Ενώ, ο Mathai Mammen, M.D., Ph.D., παγκόσμιος επικεφαλής της Janssen Research & Development Johnson & Johnson, τόνισε ότι τα αποτελέσματα αυτά παρέχουν πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις για το εμβόλιό, όταν αυτό χρησιμοποιείται στο πλαίσιο μιας μικτής προσέγγισης για τον αναμνηστικό εμβολιασμό και μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση των στρατηγικών αναμνηστικού εμβολιασμού με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας. Όπως είπε, τα νέα δεδομένα ενισχύουν τις ολοένα αυξανόμενες αποδείξεις που δείχνουν ότι η υιοθέτηση της μικτής προσέγγισης στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19 αυξάνει με επιτυχία τις χυμικές και κυτταρικές αποκρίσεις κατά του αρχικού στελέχους του SARS-CoV-2, καθώς και κατά των παραλλαγών Βήτα και Δέλτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό