19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αϊτόρ, ο σίφουνας που παρέσυρε τον ΠΑΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα το οποίο τον έφερε στο +7 από τους διώκτες του με τον Αϊτόρ να είναι και πάλι ο παίκτης “κλειδί” για την ανατροπή και το τρίποντο επί του ΠΑΟΚ.

Ο Αϊτόρ πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες, αν όχι τη καλύτερη συνολικά, σεζόν στην καριέρα του έως τώρα και οδηγεί τον Παναθηναϊκό από νίκη σε νίκη. Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν ο πρωταγωνιστής των πράσινων και στο σπουδαίο διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με ανατροπή που έφερε το τριφύλλι στο +7 από τους διώκτες του.

Ο 26χρονος επιθετικός σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι (σ.σ. ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ) έφτασε συνολικά τα επτά τέρματα και δείχνει πως είναι, έως τώρα τουλάχιστον, ο xfactor παράγοντας του Παναθηναϊκού για αυτό το έξι στα έξι στη Super League και το απόλυτο στη σεζόν.

Ναι η μπαλιά του Πέρεθ στο 51′, δεύτερη ανάλογη ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα μετά απ’ αυτή του Παλάσιος κόντρα στον ΟΦΗ, στον Αϊτόρ είναι πάρε-βάλε.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο παίρνει τη μπάλα ο Ισπανός εξτρέμ, τρέχει προς την περιοχή και η ντρίπλα που κάνει πάνω στον Κοτάρσκι και το πλασέ με το οποίο σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα και μαζί τον Νάσμπεργκ εντός εστίας του ΠΑΟΚ και τον Βιεϊρίνια εκτός τελικής γραμμής φανερώνει την ποιότητα του.

Τις περισσότερες τελικές στην αναμέτρηση

Ο Αϊτόρ ήταν το “κλειδί” του Παναθηναϊκού και για το διπλό στην Τούμπα και αυτό το δείχνουν και στα στατιστικά στοιχεία της Opta. Ο Ισπανός είχε τις περισσότερες τελικές στο παιχνίδι καθώς επιχείρησε τρία σουτ και δύο εξ αυτών βρήκαν εστία. Το πρώτο στο 12′ από τα αριστερά το έδιωξε εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι ενώ τα xGoals του Αϊτόρ ήταν 1.72.

Επίσης ο Ισπανός είχε 43 ενέργειες με τη μπάλα, οι περισσότερες από τα δεξιά όπου αγωνίστηκε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κόντρα στον ΠΑΟΚ καθώς ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να χτυπήσει στον “αργό” Βιεϊρίνια. Επίσης ολοκλήρωσε το ματς, λίγο πριν γίνει αλλαγή στις καθυστερήσεις με 4 ενέργειες στην περιοχή και μια πετυχημένη ντρίπλα.

Οι ενέργειες του Αϊτόρ με την μπάλα στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Έγινε και “σκαλοπάτι” για τους υπόλοιπους

Ο Αϊτόρ αν και ήταν ο αποδέκτης των περισσότερων πασών των συμπαικτών του προσπάθησε να γίνει και ο ίδιος “σκαλοπάτι” για τους υπόλοιπους και να βοηθήσει στην επιθετική ανάπτυξη των πράσινων αλλά και στην άμυνα σε ένα δύσκολο ματς που όλοι ήταν υποχρεωμένοι να προσφέρουν σε άμυνα και επίθεση.

Οι συνολικές του πάσες ήταν 18/25 και αυτές που ήταν πάνω από τη σέντρα ήταν 14/20. Ο Αϊτόρ επιχείρησε τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλο πράσινο στο τρίτο μισό του γηπέδου έχοντας 17 εκ των οποίων οι 12 ήταν πετυχημένες ενώ το ποσοστό του στις προωθημένες πάσες έφτασε το 56%.

Όπως γράψαμε ήδη ο Ισπανός βοήθησε και αμυντικά και ολοκλήρωσε την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με τρεις ανακτήσεις μπάλας. Νούμερο που δεν συναντάμε συχνά σε έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή.

Οι μεταβιβάσεις του Αϊτόρ στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Δείτε την Game Night για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στην Τούμπα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό