24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφιέρωμα στον Δάνη Κατρανίδη με «Το πλήθος» του Τζον Γκαλσγουόρθι

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκπρόσωπος μιας γενιάς ηθοποιών που «έδωσε» σημαντικούς πρωταγωνιστές στην εγχώρια σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή, ο Δάνης Κατρανίδης άφησε το δικό του καλλιτεχνικό αποτύπωμα μέσω της τέχνης του. Η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» τον αποχαιρετά την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη ασχολήθηκε με όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία και κωμωδία μέχρι μιούζικαλ και επιθεώρηση, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε η συμμετοχή του στο ραδιοφωνικό θέατρο.

Η συνεργασία του με την Ελληνική Ραδιοφωνία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και η συμμετοχή του στις ηχογραφήσεις του Ραδιοφωνικού Θεάτρου αποτελούν ακόμα ένα δείγμα της δουλειάς ενός ηθοποιού που κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση τόσο των συναδέλφων του όσο και του κοινού.

Δάνης Κατρανίδης: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Πλήθος επωνύμων στην κηδεία του

Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα μεταδοθεί σε θεατρική προσαρμογή το έργο του Άγγλου νομπελίστα συγγραφέα Τζον Γκαλσγουόρθι, «Το πλήθος» («The Mob») (1914).

Η πρώτη μετάδοση πραγματοποιήθηκε από την εκπομπή «Θεατρική Βραδιά», τον Απρίλιο του 1989.

Στον ρόλο του Στίβεν Μόαρ, ο Δάνης Κατρανίδης

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιώργος Χριστόπουλος, Δημήτρης Τσούτσης, Ορφέας Ζάχος, Σοφία Μυρμηγκίδου, Ελένη Μαυρομάτη, Τάκης Βουλαλάς, Κλεοπάτρα Ροντήρη, Αγγέλα Καζακίδου, Γιώργος Πετρόχειλος, Κώστας Κλάδης, Μανώλης Πουλιάσης, Σοφία Κακαρελίδου, Κώστας Κοντογιάννης, Δημήτρης Ράπτης, Αντώνης Αναστασάκης, Μαρίνα Ταβουλάρη.

Μετάφραση: Δεδούση ΧαρδαβέλαΜουσική επιμέλεια: Φίλιππος ΑθανασίουΕπιμέλεια ήχων: Φανή ΣιώρηΤεχνική επιμέλεια: Μάκης ΓίγαςΡαδιοσκηνοθεσία: Στέλιος ΠαπαδάκηςΕισηγητής δραματολογίου: Βάιος ΠαγκουρέληςΠαραγωγή: Δημήτρης Φραγκουδάκης

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Δάνης Κατρανίδης: Ράκος η Μίρκα Παπακωνσταντίνου – Τον «αποχαιρετά» με δάκρυα στα μάτια

Κηδεία Δάνη Κατρανίδη: Συντετριμμένη η πρώην σύζυγος του ηθοποιού, Ελίζα Πάλλη

Δάνης Κατρανίδης: Στη δημοσιότητα σπάνιες φωτογραφίες από το «Cabaret» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό