20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αφγανοί προσπάθησαν να περάσουν στον Έβρο – Συλλήψεις διακινητών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρώτη απόπειρα να περάσουν στη χώρα μας Αφγανοί μετανάστες μετά τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, καταγράφηκε σήμερα στον Έβρο.

Στελέχη του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν σε φορτηγό που οδηγούσε 26χρονος από την Αλβανία στην Εγνατία οδό μεταξύ Κήπων και Ηγουμενίτσας, ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο με στοιβαγμένους 22 παράτυπους μετανάστες. Οι 15 είναι από τη Συρία, οι 5 από το Αφγανιστάν και οι 2 από το Ιράκ. Ο διακινητής συνελήφθη.

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων, οι αρχές εντόπισαν μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κήπων αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος από τη Συρία με 7 παράτυπους μετανάστες, στοιβαγμένους ακόμη καις το πορτ μπαγκάζ.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση και τα μέτρα ασφαλείας στον Έβρο είναι δρακόντεια, καθώς αναμένεται μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κατακόρυφη μείωση των μεταναστευτικών ροών στο τμήμα του Έβρου όπου βρίσκονται τα 37 χλμ. του φράχτη, ωστόσο παρατηρούνται σποραδικές πιέσεις δουλεμπορικών κυκλωμάτων σε καινούρια μονοπάτια στο χερσαίο τμήμα μεταξύ Τυχερού, Διδυμότειχου και Σουφλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό