22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον αδελφό του πρώην αντιπροέδρου Σάλεχ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον αδελφό του Αμρουλάχ Σάλεχ, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο οποίος στη συνέχεια ενώθηκε με τους ηγέτες των δυνάμεων που αντιστάθηκαν στην εξουσία της ισλαμιστικής οργάνωσης, στην κοιλάδα Πανσίρ.

Την πληροφορία αυτή μετέφερε ο ανιψιός του.

Η είδηση για την εκτέλεση του Ροχουλάχ Αζίζι Σάλεχ έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι Ταλιμπάν έθεσαν από τον έλεγχό τους την Πανσίρ, την τελευταία επαρχία που αντιστεκόταν ακόμη.

«Εκτέλεσαν τον θείο μου», ανέφερε ο Εμπαντουλάχ Σάλεχ σε μήνυμα που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters. «Τον σκότωσαν χθες και δεν μας αφήνουν να τον θάψουμε. Έλεγαν συνέχεια ότι το πτώμα του πρέπει να σαπίσει», πρόσθεσε.

Η σελίδα, στη γλώσσα ουρντού, της ενημερωτικής υπηρεσίας των Ταλιμπάν Alemarah ανέφερε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες» ο Ροχουλάχ Σάλεχ σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στο Πανσίρ.

Ο Αμρουράχ Σάλεχ, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του Αφγανιστάν, διαφεύγει της σύλληψης. Είναι ασαφές το πού ακριβώς βρίσκεται. Το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης του Αφγανιστάν, στο οποίο έχουν ενταχθεί δυνάμεις πιστές στον τοπικό πολέμαρχο Αχμάντ Μασούντ, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την αντίσταση απέναντι στους Ταλιμπάν, ακόμη και μετά την πτώση της Μπαζαράκ, της επαρχιακής πρωτεύουσας της Πανσίρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό