17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αφαιρέθηκε από τη Ρωσία το Παγκόσμιο Χόκεϊ Ανδρών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου Ανδρών 2023 αφαιρέθηκε από τη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Χόκεϊ Πάγου (IIHF).

«Όσον αφορά την ασφάλεια και την ευημερία όλων των παικτών, των αξιωματούχων, των μέσων ενημέρωσης και των υποστηρικτών, η IIHF αποφάσισε να αποσύρει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 από τη Ρωσία», δήλωσε η οργάνωση με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Για τον ίδιο λόγο, η διεθνής ομοσπονδία απέσυρε από τη Ρωσία στις αρχές Απριλίου τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εφήβων του 2023, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ομσκ και στο Νοβοσιμπίρσκ.

«Φυσικά, αυτή η απόφαση δεν είναι σωστή, αν και υπήρχε η ελπίδα ότι η ηγεσία της IIHF θα ήταν πιο ώριμη και θα άρχιζε να σκέφτεται προς το συμφέρον του αθλήματος. Είναι πραγματικά κρίμα που ο νέος πρόεδρος του οργανισμού, Λουκ Ταρντίφ, ξεκινά με το φόνο του χόκεϊ», σχολίασε ο Βαλέρι Καμένσκι, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. 

Η IIHF είχε απονείμει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών 2023 στη Ρωσία το 2018 και η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 21 Μαΐου 2023 στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ρωσία αποκλείστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η νέα χώρα υποδοχής θα ανακοινωθεί στο ετήσιο συνέδριο της IIHF στο Τάμπερε (Φινλανδία).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό