21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αφαίρεση 10 βαθμών από τη Γιουβέντους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών από τη Γιουβέντους αποφάσισε το Ομοσπονδιακό Εφετείο για την φερόμενη υπόθεση υπεραξίας που κατηγορήθηκε ο σύλλογος του Τορίνο.

Το Δικαστήριο, με διαφορετική σύνθεση σε σχέση με εκείνη που είχε επιβάλει τους -15 βαθμούς στις 20 Ιανουαρίου, αποφάσισε να παρέμβουν στο αίτημα που υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας (22/5) ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ζητώντας αφαίρεση 11 βαθμών.

Οι επτά πρώην αξιωματούχοι και σύμβουλοι του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους, για τους οποίους η εισαγγελία είχε ζητήσει οκτώ μήνες κρίθηκαν αθώοι.

Πρόκειται για τους Πάβελ Νέντβεντ, Πάολο Γκαριμπέρτι, Άσια Γκρατσιόλι-Βενιέ, Κέιτλιν-Μαίρη Χιουζ, Ντανιέλα Μαριλούνγκο, Φραντσέσκο Ρονκάλιο και Ενρίκο Βελάνο.

Από την άλλη, παραμένουν οι αναστολές για τους Ανιέλι, Παράτιτσι, Κερουμπίνι και Αριβαμπένε, οι οποίες έχουν ήδη γίνει οριστικές.

Οι «Μπιανκονέρι» υποχώρησαν από τη δεύτερη στην έβδομη θέση και από τους 69 στους 59 βαθμούς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η τέταρτη θέση, που κατέχει η Μίλαν και δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League, απέχει αυτή τη στιγμή 5 βαθμούς, οι οποίοι μπορεί να γίνουν 2 απόψε, αν η «Βέκια Σινιόρα» περάσει από το «Κάρλο Καστελάνι» απέναντι στην Έμπολι, στο παιχνίδι με το οποίο κλείνει η αυλαία της 36ης ημέρας.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, το ντέρμπι με τη Μίλαν την ερχόμενη Κυριακή (28/5) θα είναι καθοριστικό για την έξοδο στο Champions League, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της Serie A, με τη Γιουβέντους να υποδέχεται τους «Ροσονέρι» στο Τορίνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό