23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αυτό το Subaru Impreza είναι restomod και πανάκριβο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Impreza των φωτογραφιών μας μας γυρνά πολύ χρόνια πίσω, τότε που η ηλεκτροκίνηση ήταν μόνο για τα τρένα και στο WRC πρωταγωνιστούσαν οδηγοί θρύλοι, όπως οι Makinen, McRae, Sainz, Burns κ.α.
Και αγωνιστικές ομάδες όπως Prodrive με πολύχρονη συμμετοχή και στο WRC και που έχει παρουσιάσει και κάποια ενδιαφέροντα πρωτότυπα και μοντέλα παραγωγής, όπως το P25 των φωτογραφιών μας.

Που είναι εμπνευσμένο από το Impreza 22B του 1998 που είχε εξελίξει η Subaru σε συνεργασία με την βρετανική ομάδα. Η παραγωγή του 22B είχε περιοριστεί σε μόλις 424 αυτοκίνητα που σημέρα πωλούνται περίπου 200.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που έχει σπάσει το φράγμα των 300.000 ευρώ.
Το P25 θα κατασκευαστεί σε όσες μονάδες υποδηλώνει η ονομασία του. Δηλαδή σε 25 με την κάθε μια να κοστίζει περίπου 560.000 ευρώ. Γιατί 25; Επειδή τόσα είναι τα χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη εμφάνιση του Impreza WRC.

Το P25 δεν βασίζεται σε κάποιο από τα παλιά Impreza αλλά έχει ως βάση ένα απλό WRΧ εκείνης της εποχής που έχει δεχθεί πολλές μετατροπές και αναβαθμίσεις με το αμάξωμα να έχει εκτενή χρήση από ανθρακονήματα. Ακόμη και η μπαταρία είναι μικρότερη χρησιμοποιώντας μία λιθίου.
Φυσικά, υπάρχουν όλα τα καλά, από ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ενεργητικό κεντρικό διαφορικό έως εξαπίστονα δισκόφρενα μπροστά και ενισχυμένη ανάρτηση. Ο κινητήρας δεν είναι ο αυθεντικός δίλιτρος, αλλά ένας σύγχρονος των 2,5 λίτρων με νέα μεγαλύτερη τουρμπίνα για να αποδίδει 406 ίππους. Πολλά όσα και τα χρήματα που κοστίζει.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό