29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Αυτό το Range Rover των €280.000+ είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την SV

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο τομέας της εξατομίκευσης έχει δυνατότητες να βελτιώσει δραστικά τα οικονομικά μεγέθη μίας εταιρίας και η Jaguar-Land Rover το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό, έχοντας λανσάρει το τμήμα… ειδικών αποστολών “Special Vehicle Operations” ή αν προτιμάς, SVO εν συντομία, ήδη από το 2014. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημοτικότητας της εξατομίκευσης πολυτελών αυτοκινήτων είναι το τμήμα Mulliner της Bentley που βοήθησε την αγγλική εταιρία να ξεπεράσει το ρεκόρ κερδοφορίας του 2021 ήδη από τον Ιούλιο το 2022 αλλά η Jaguar-Land Rover δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμα. Ελπίζει όμως ότι το τμήμα SVO θα την βοηθήσει να βγει από το… λούκι στο οποίο βρίσκεται η αγγλική μάρκα τα τελευταία 3 χρόνια περίπου και το πρώτο βήμα παίρνει τη μορφή του Range Rover SV Lansdowne Edition.

Αυτό είναι μία πολύ ειδική και πολύ ακριβή έκδοση του γνωστού σε όλους μας, Range Rover. Μία έκδοση που απευθύνεται σε ακριβώς 16 άτομα καθώς ακριβώς τόσα θα κατασκευάσει το τμήμα SVO και κοστίζει 250.000 λίρες ή γύρω στα 282.000 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία. Για να έχεις μία τάξη μεγέθους, αρκεί να αναφέρουμε πως η τιμή του “Lansdowne Edition” είναι κατά 70.000 λίρες υψηλότερη σε σύγκριση με το κορυφαίο Range Rover μαζικής παραγωγής που δεν είναι άλλο από το P530 με τον twin-turbo V8 και το μακρύ μεταξόνιο οπότε αυτομάτως, τίθεται το ερώτημα: τι ακριβώς αγοράζουν αυτά τα χρήματα;

Το πρώτο που βλέπει κάποιος είναι το αποκλειστικό “Lansdowne Grey Gloss” χρώμα που συνδυάζεται αρμονικά με την “Corris Grey Gloss” οροφή και τις 23άρες, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος με το μαύρο φινίρισμα. Το αμάξωμα κοσμείται από λεπτομέρειες σε “SV Anthracite” και “Graphite Atlas” ενώ τα σήματα της εταιρίας στο εμπρός και το πίσω μέρος έχουν κατασκευαστεί από το παλαιότερο κοσμηματοπωλείο της Μ. Βρετανίας, Thomas Fattorini. Στο εσωτερικό από την άλλη, ξεχωρίζουμε τις υπερ-πολυτελείς δερμάτινες επενδύσεις, τα διακοσμητικά από ξύλο τριανταφυλλιάς, τα παχιά πατάκια και άλλες λεπτομέρειες όπως τα νέα μαύρα, κεραμικά χειριστήρια και οι ιδιαίτερες, διαγώνιες ραφές στα καθίσματα – τα πίσω, με δυνατότητα περιστροφής και ένα extra μαξιλαράκι χάρη στο “Tailgate Event Suite” που συνήθως είναι προαιρετικό, αλλά στην συγκεκριμένη έκδοση ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Για 16 ανθρώπους λοιπόν, όλα αυτά δικαιολογούν την εξωφρενική τιμή των 250.000 λιρών αν και για να είμαστε ειλικρινείς, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο κοστίζει το exclusivity της “Lansdowne Edition”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό