19 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Αυτό είναι το Elroq, το νέο, μικρό και προσιτό ηλεκτρικό SUV της Skoda

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από αρκετή αναμονή και μπόλικα teasers η Skoda παρουσίασε το νέο της μικρό και ηλεκτρικό SUV, το Elroq. Που ενσωματώνει τη νέα της σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid.

Με το Elroq κάνει την πρώτη της εμφάνιση τόσο η νέα μάσκα Tech-Deck Face με τη μινιμαστική προσέγγιση όσο και το νέο λογότυπο της Skoda που είναι αποκλειστικά λεκτικό.

Οι μηχανικοί της Skoda έδωσαν για ευνόητους λόγους έμφασης και στην αεροδυναμική και έτσι ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,26, τιμή κορυφαία για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το Elroq βασίζεται στην αρχιτεκτονική MEB του Ομίλου Volkswagen, την οποία χρησιμοποιούν επίσης τα Audi Q4, Cupra Born και Volkswagen ID.3, μεταξύ άλλων. Στην περίπτωση του Elroq, το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,49 μέτρα, καθιστώντας το ελαφρώς μεγαλύτερο από το Karoq με κινητήρα εσωτερικής καύσης (4,39 μέτρα), αλλά σημαντικά μικρότερο από το Enyaq που φτάνει τα 4,65 μέτρα. 

Το Elroq σύμφωνα και με την παράδοση της Skoda που φυσικά δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει και στα ηλεκτρικά της, είναι πρακτικό και με ιδιαίτερα άνετους χώρους. Ενδεικτικό για αυτό το μέγεθος του πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται από 470 έως 1.580 λίτρα.

Από εκεί και πέρα χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά, όπως ίνες RecyTitan και ECONYL, ενώ η high tech διάσταση προκύπτει κατά κύριο λόγο από τη μεγάλη οθόνη των 13,0 ιντσών του συστήματος infotainment.

Από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού ξεχωρίζουμε τη φωνητική βοηθό Laura με ενσωματωμένο ChatGPT, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τους προβολείς LED Matrix και η δυνατότητα απομακρυσμένου παρκαρίσματος μέσω της εφαρμογής MySkoda.

Πέρα από τη βασική έκδοση υπάρχουν και οι πιο πλούσιες Loft και Sportline, που προσφέρουν διαφορετικές σχεδιαστικές και λειτουργικές λεπτομέρειες, από πιο σπορ έως πιο πολυτελείς επιλογές.

Το Elroq θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις, τις Elroq 50 (125 kW), Elroq 60 (150 kW), Elroq 85 (210 kW με κίνηση στους πίσω τροχούς) και Elroq 85x (τετρακίνητο με επίσης 210 kW που θα κυκλοφορήσει το 2025), ενώ οι διαθέσιμες μπαταρίες είναι τρεις, με ενεργειακή χωρητικότητα 55, 63 και 82 kWh.

Η πιο μεγάλη μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία που ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Ενδιαφέρον είναι πως σε φορτιστή 175 kW η φόρτιση από το 10 στο 80% διαρκεί μόλις 28 λεπτά.

 Οι κορυφαίες εκδόσεις έχουν τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, ενώ οι βασικές περιορίζονται στα 160 χλμ./ώρα.

Με το Elroq η Skoda θα μπει δυναμικά στην κατηγορία των πιο φτηνών BEV, μιας και οι τιμές του πριν από τις όποιες κρατικές επιδοτήσεις θα ξεκινούν από τις 33.000 ευρώ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό