20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το τολμηρό Lynk&Co 08

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από κάποιες ημέρες η Lynk&Co έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες του επερχόμενου, αμιγώς ηλεκτρικού φυσικά, SUV της και τώρα μοιράζεται μαζί μας τις πρώτες επίσημες εικόνες του “08”, όπως θα ονομάζεται το μοντέλο, πριν αυτό πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Σαγκάη, στις 25 του μήνα. Από τα λίγα που γνωρίζουμε σχετικά με το Lynk&Co 08, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που συγγενεύει με την επόμενη γενιά του Volvo XC60 καθώς αμφότερα θα κάνουν χρήση της CMA 2.0 αρχιτεκτονικής της μητρικής Geely. Όπως και το σουηδικό SUV, έτσι και το “08” αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά με δύο εκδόσεις του E-Motive υβριδικού συστήματος: την EM-F που παίρνει τη μορφή ενός παράλληλου υβριδικού συστήματος όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης (υπερτροφοδοτούμενος με χωρητικότητα 1.5 λίτρων) φορτίζει μία μικρή μπαταρία η οποία με την σειρά της τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα και την EM-P που λειτουργεί ως ένα παραδοσιακό plug-in υβριδικό, επιτρέποντας την εξωτερική φόρτιση της μπαταρίας. Ο λεγόμενος “Nordthor” βενζινοκινητήρας υπόσχεται οικονομία καυσίμου της τάξης του 15% σε σύγκριση με τα υπάρχοντα υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα της Lynk&Co καθώς και θερμική απόδοση που αγγίζει το 44.2%.

Προς το παρόν όμως, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχολιάσουμε το αμάξωμα που όπως φαινόταν ήδη από τις teaser εικόνες, ο σχεδιασμός του αντλεί επιρροές από το εντυπωσιακό πρωτότυπο “The Next Day” που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2022. Ενώ όμως εκείνο ήταν ένα χαμηλό fastback με σπορ στοιχεία και ιδιαίτερα έντονη την αίσθηση του δράματος, το “08” είναι ένα παραδοσιακό crossover, οπότε το πνεύμα εκείνου του πρωτότυπου είναι ορατό μέσα από τα χαρακτηριστικά, διπλά φωτιστικά σώματα, τις κρυφές χειρολαβές που εκτός από το κομμάτι της αισθητικής προσφέρουν και στην αεροδυναμική καθώς και το μαύρο διακοσμητικό στο ύψος των καθρεπτών. Στο Lynk&Co 08 διακρίνουμε επίσης το μαύρο περίγραμμα των θόλων, την σχεδόν κλειστή γρίλια που υποδηλώνει τον εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα του μοντέλου και την ενιαία, πολύ λεπτή μπάρα LED στο πίσω μέρος που “αγκαλιάζει” το αμάξωμα και εκτείνεται μέχρι τα φτερά. Το πακέτο συμπληρώνει ο σμιλευμένος πίσω προφυλακτήρας, η πλευστή οροφή και οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος ενώ όσον αφορά στο εσωτερικό, η εταιρία ακολουθεί τον δρόμο του μινιμαλισμού με μία μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και όχι πολλά άλλα.

Είναι σαφές πάντως ότι η Lynk&Co σκοπεύει να διεκδικήσει το μερίδιο της στην ευρωπαϊκή αγορά με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες ελπίζουμε να είναι και ανταγωνιστικά τιμολογημένες ώστε περισσότερος κόσμος να έχει πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές. Θα επανέλθουμε στο θέμα του Lynk&Co 08 όταν η κινεζική εταιρία αποκαλύψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό