Home Auto • Moto Αυτό είναι το ταχύτερο cabrio στον κόσμο!

Αυτό είναι το ταχύτερο cabrio στον κόσμο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνήθως όταν μιλάμε για οποιουδήποτε είδους υπερβολή, οι Η.Π.Α. έχουν τον πρώτο λόγο και η κατηγορία των “ανοιχτών” supercars δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η Hennessey Performance Engineering είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο όχι μονάχα χάρη στα πακέτα αναβάθμισης που λανσάρει για πληθώρα μοντέλων αλλά και επειδή είναι η εταιρία που σχεδίασε, εξέλιξε και κατασκεύασε το εξωφρενικό Venom F5 και την σκληροπυρηνική εκδοχή του, το Venom F5 Revolution. Τώρα, το τελευταίο έχει και convertible έκδοση και όπως καταλαβαίνεις, δεν απευθύνεται σε φυσιολογικούς ανθρώπους.

Μία σειρά αεροδυναμικών στοιχείων διαφοροποιούν άμεσα το Venom F5 Revolution Roadster από το… “βασικό” Venom F5 Roadster. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει το επιθετικό splitter και τα πτερύγια στα άκρα του προφυλακτήρα ενώ νέο είναι το καπό και ο αεραγωγός στην οροφή. Το piece de resistance του Venom F5 Revolution Roadster όμως είναι η μεγάλη πίσω αεροτομή με τα εντυπωσιακά endplates στα άκρα της και ο εξίσου μεγάλος διαχύτης που συνδυαζόμενα, φροντίζουν για την παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους της downforce. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η Hennessey κατασκευάζει την οροφή του Venom F5 Revolution Roadster από ανθρακονήματα εξοικονομώντας περί τα 8 κιλά από το βάρος του οχήματος. Γενικά, το βάρος ήταν ένας τομέας στον οποίον εστίασε η αμερικανική εταιρία καθώς δηλώνει ότι το ανοιχτό Venom F5 Revolution ζυγίζει λιγότερο από τα 1.360 κιλά της standard έκδοσης, χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσο λιγότερο.

Όχι ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ανάγκη να χάσει μέχρι και το τελευταίο γραμμάρια για να είναι γρήγορο. Γι’ αυτό φροντίζει ένας θηριώδης, twin-turbo V8 με χωρητικότητα 6.6 λίτρων ο οποίος παράγει περισσότερα από 1.800 άλογα και 1.167 Nm ροπής! Συνδυάζεται δε με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο για να στείλει την ισχύ στους τροχούς του πίσω άξονα και οι επιδόσεις όπως μπορείς να φανταστείς είναι… εξωφρενικές. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά η εταιρία δηλώνει ότι το Venom F5 Revolution Roadster “τερματίζει” στα 402+ km/h και αυτό μας αρκεί.

Δεν έχει σημασία αφενός επειδή δεν περιμέναμε την Hennessey να μας πει ότι ένα supercar με 1.817 ίππους για λιγότερο από 1.360 κιλά είναι γρήγορο και αφετέρου επειδή θα κατασκευαστούν μόλις 12 παραδείγματα της εν λόγω έκδοσης και παρά την τιμή που ξεκινά από τα 3 εκατομμύρια δολάρια, όλα έχουν ήδη πωληθεί!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version