18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Xiaomi

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων φαίνεται ότι ενδιαφέρονται και για τα αυτοκίνητα, με την Apple και την Sony να ετοιμάζουν εδώ και καιρό τα δικά τους μοντέλα.
Όμως η κινέζικη εταιρία Xiaomi είναι αυτή που πρώτη παρουσιάζει το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο. Και σε μία διαρροή που έγινε στο διαδίκτυο βλέπουμε το MS11, ένα sedan το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα μέσα στο 2024.

Η κινέζικη εταιρία ξεκίνησε την προετοιμασία του αυτοκινήτου το 2021, έχοντας ήδη ετοιμάσει και το δικό της εργοστάσιο. Το περασμένο καλοκαίρι είχαν έτοιμο ένα λειτουργικό πρωτότυπο και πλέον δίνουν στην δημοσιότητα το μοντέλο όπως θα είναι σε έκδοση παραγωγής.
Όπως βλέπουμε πρόκειται για ένα πολύ συμπαθητικό σχήμα με μία διάσταση κουπέ στο πίσω μέρος και αρκετά αεροδυναμικές γραμμές.
Μάλιστα το εμπρός μέρος, και ιδίως τα φωτιστικά σώματα έχουν κάποιους μακρινούς απόηχους από τα αυτοκίνητα της McLaren ή το πίσω μέρος που θυμίζει Aston Martin.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες ακριβείς πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη. Το σίγουρο είναι είναι ότι θα χρησιμοποιεί μπαταρίες της CATL και τα ηλεκτρικά μέρη θα κατασκευάζονται από την ίδια την Xiaomi.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό