12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το πιο «καυτό» VW Golf που φτιάχτηκε ποτέ (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

To Golf αποτελεί εδώ και δεκαετίες το πιο εμβληματικό και σίγουρα το πιο δημοφιλές μοντέλο της Ευρώπης (και όχι μόνο). Και κατά καιρούς πέρασε από διάφορα στάδια εξέλιξης αλλά και μερικών ειδικών κατασκευών που εντυπωσίασαν τον κόσμο αλλά ποτέ δεν πέρασαν στην παραγωγή.
Ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα αυτά ήταν το VW Golf GTI Roadster Concept. Ένα αυτοκίνητο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Gran Turismo 6 και αργότερα, το 2014 πήρε σάρκα και οστά στο ετήσιο σόου της VW στο Worthersee στην Αυστρία.
Μετά από αυτή την εκδήλωση το αυτοκίνητο μπήκε στις αποθήκες της εταιρίας και μόλις πρόσφατα βγήκε και πάλι στο φως για να κάνει μία σπέσιαλ εμφάνιση.
Πρόκειται για ένα διθέσιο cabrio το οποίο έχει ένα πολύ φουτουριστικό design, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε πριν δέκα χρόνια. Είναι απίστευτα χαμηλό, κοντά στο 1 μέτρο και μήκος 4,16 μέτρα ενώ οι ζάντες είναι διαμέτρου 20 ιντσών.
Το πρωτότυπο χαρακτηρίζεται από το πολύ έντονο αεροδυναμικό πακέτο με την τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος και τις πόρτες “πεταλούδα” που ανοίγουν προς τα πάνω.
Το εσωτερικό είναι καλυμμένο από δέρμα Αλκαντάρα και είναι διαφορετικό από το Golf της εποχής, διαθέτοντας εκτός των άλλων και ένα τιμόνι που θυμίζει Formula 1.
Κάτω από το καπό βρισκόταν ένα τρίλιτρος κινητήρας με απόδοση που ξεπερνούσε τους 500 ίππους. Οι σχεδιαστές ανακοίνωναν επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα υπολογιζόταν πάνω από τα 300 χλμ/ώρα.
Προφανώς, η όλη πρόταση έμεινε στο επίπεδο του αυτοκινήτου επίδειξης και δεν προχώρησε σε κάποια εκδοχή -έστω και όχι τόσο ακραία- παραγωγής. Δείχνει πάντως τις ικανότητες των σχεδιαστών της εταιρίας και επίσης το μεγάλο δυναμικό που κρύβει μέσα του το Golf ως ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό