27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Αυτό είναι το νέο VW Golf GTI Clubsport

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του νέου Golf GTI Clubsport στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring στις 31 Μαΐου.

Πριν από την επίσημη αποκάλυψή του, η VW προσέφερε ένα teaser που δίνει μια σαφή εικόνα του σχεδιασμού και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις αναβαθμίσεις επιδόσεων.

Το GTI Clubsport ξεχωρίζει με ένα επανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα, νέους προβολείς και ένα εμφανές φωτιζόμενο σήμα της VW στη μάσκα.

Στο πίσω μέρος, διαθέτει μια μεγάλη αεροτομή οροφής, νέα πίσω φώτα και ένα πίσω μέρος που θυμίζει το Golf R, αν και με μονές απολήξεις εξάτμισης στις δύο άκρες.

Το αυτοκίνητο πατάει σε νέες ζάντες 19 ιντσών, με δυνατότητα επιλογής για σφυρήλατες ζάντες Warmenau που ζυγίζουν μόλις 17 κιλά.

Από πλευράς επιδόσεων, το Clubsport θα είναι το ισχυρότερο προσθιοκίνητο GTI όλων των εποχών, χωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή ισχύ του.

Θα περιλαμβάνει επίσης ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ μπροστινό διαφορικό και προαιρετικό DCC adaptive chassis control.

Υπάρχει επίσης μια ειδική λειτουργία οδήγησης προσαρμοσμένη για το Nürburgring.

Είναι ενδιαφέρον ότι η VW αποκάλυψε επίσης ένα μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο GTI Clubsport 24h, το οποίο διαθέτει ισχύ των 348 ίππων.

Αν και η έκδοση παραγωγής δεν θα φτάσει πιθανότατα αυτό το νούμερο, υποδηλώνει τη φιλόδοξη προσέγγιση της VW για την ενίσχυση των επιδόσεων του GTI, τοποθετώντας το ενδεχομένως απέναντι σε αντιπάλους όπως το Honda Civic Type R.

Περισσότερα θα μάθουμε τις λεπτομέρειες και τις προδιαγραφές στο τέλος του μήνα κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα Nürburgring, όπου θα παρουσιαστούν τόσο το Clubsport παραγωγής όσο και το μοντέλο αγωνιστικών προδιαγραφών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό