16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το νέο Suzuki S-Cross – Στην Ελλάδα το Δεκέμβριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Suzuki παρουσίασε και επίσημα το νέο compact SUV της, το οποίο έρχεται να μπει δυναμικά σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία η οποία περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Renault Captur ή το Nissan Qashqai.
Από τις πρώτες φωτογραφίες φαίνεται ότι η Suzuki έκανε μία πολύ καλή δουλειά στον σχεδιαστικό τομέα, αλλάζοντας και αναβαθμίζοντας σημαντικά την εικόνα του μοντέλου.
Το μήκος φθάνει τα 4,30 μέτρα, το πλάτος τα 1,78 και το ύψος τα 1,58 μέτρα, ενώ η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 175 χιλιοστά. Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Suzuki εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στη νέα εντυπωσιακή μάσκα, με νέας σχεδίασης προβολείς οι οποίοι στις πλουσιότερες εκδόσεις είναι τεχνολογίας LED.

H ισορροπημένη και μοντέρνα σχεδίαση τονίζει τον crossover χαρακτήρα του μοντέλου σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα φώτα να ενώνονται με ένα σκούρο πάνελ.

Στο σαλόνι υπάρχει αισθητή αναβάθμιση σε σχέση με την γενικότερη εικόνα της Suzuki στην κατηγορία, όχι μόνο σχεδιαστικά αλλά και στην ποιότητα των πλαστικών που χρησιμοποιούνται.
Υπάρχει πλέον μία μεγάλη οθόνη 9,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και πίνακας οργάνων που σε κάποιες εκδόσεις μπορεί να είναι και πλήρως ψηφιακός.

Οι χώροι αναμένεται να είναι και πάλι το δυνατό χαρτί του αυτοκινήτου, καθώς έχει αυξηθεί το μεταξόνιο στα 2,60 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 430 λίτρων.  

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων υπάρχει ο τετρακύλινδρος 1,4 BoosterJet που συνδυάζεται με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V και στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο με επίσης 6 σχέσεις. Αποδίδει 129 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 235 Nm από τις 2.000 έως τις 3.000 σ.α.λ.. Όσο για τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,5 δευτερόλεπτα (σε 10,2 για τις τετρακίνητες εκδόσεις) με τελική στα 194 χλμ./ώρα.

Στη χώρα μας οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο με την τιμή του να διαμορφώνεται λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό