15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το νέο Kia Sportage

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως είχε πει η Kia έδωσε αποκάλυψε σήμερα πλήρως το νέο Sportage σε ότι αφορά το σχεδιασμό του εκτός και εντός, που βασίζεται στη νέα φιλοσοφία σχεδίασης Opposites United.
H πέμπτη γενιά λοιπόν του επιτυχημένου SUV χαρακτηρίζεται από την Digital Tiger Nose, την εξέλιξη της γνωστής μάσκας Tiger Nose της Kia, η οποία καλύπτει όλο το πλάτος και συνδυάζεται και με LED φώτα ημέρας σχήματος μπουμερανγκ. Τα οποία επεκτείνονται και προς τα φτερά και το καπό, ενώ διαχωρίζουν τους επίσης LED προβολείς.

Πέρα από τη στάνταρ έκδοση θα υπάρχει και η επίσης νέα, πιο σπορ εκδοχή X-Line με διαφορετικούς προφυλακτήρες και μαρσπιέ, αλλά και ελαφρώς διαφοροποιημένο εσωτερικό με πράσινες και μαύρες επενδύσεις και πιο σπορ λεπτομέρειες.

Το εσωτερικό πάντως θα έχει διχρωμία στο ταμπλό -διχρωμία θα υπάρχει και για το αμάξωμα με μαύρη οροφή- ενώ το στοιχείο που το καθορίζει οπτικά είναι η μεγάλη κυρτή οθόνη. Εδώ και κάτω από ένα ενιαίο κρύσταλλο υπάρχει τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και η οθόνη του εξελιγμένου συστήματος infotainment, ενώ γενικά η λογική είναι αντίστοιχη αυτής του ηλεκτρικού EV6. Ενδιαφέρουσα είναι και η σχεδίαση των αεραγωγών, καθώς και ο περιστροφικός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου.

Η βάση του νέου Kia Sportage είναι το πλαίσιο που χρησιμοποιείται και στο Hyundai Tucson, με το οποίο θα μοιράζεται και τους κινητήρες. Έτσι η βάση θα είναι τα 1.600 κυβικών με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V θα είναι η βάση τόσο για τη βενζίνης (150 και 180 ίπποι) όσο και για το πετρέλαιο (136 ίπποι), με τη γκάμα να περιλαμβάνει τόσο υβριδική (230 ίπποι) όσο και plug-in υβριδική έκδοση (265 ίπποι).
Πέρα από τις προσθιοκίνητες θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό