12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το νέο Kia EV9!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο οι κατασκευαστές υλοποιούν τα προγράμματα εξηλεκτρισμού της γκάμας τους που έχουν καταστρωθεί τα προηγούμενα χρόνια, τόσο η ποικιλία στην ευρύτερη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται. Μία υπο-κατηγορία που επωφελείται από την αύξηση είναι αυτή των μεγάλων SUVs με τρεις σειρές καθισμάτων, 7-θέσια ή 8-θέσια που μέχρι τώρα δεν προσέφερε πολλές επιλογές στους καταναλωτές. Η Kia όμως αποφάσισε να κάνει το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της, ένα μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων και εχθές το βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες, πριν αποκαλύψει στο τέλος του μήνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Αυτό είναι λοιπόν το νέο, Kia EV9!

Με το νέο μοντέλο της, η Kia δεν… παίζει με τις κατηγορίες τοποθετώντας το ανάμεσα στις διαχωριστικές γραμμές όπως έκανε με το τολμηρό EV6. Αντίθετα, το EV9 είναι ένα καθαρόαιμο SUV και το επικοινωνεί με κάθε πιθανό τρόπο. Με τις “συμβατικές” αναλογίες του, με τον όγκο του, με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος που οριοθετείται σε μεγάλο βαθμό από το ύψος των μπαταριών που έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα και φυσικά, με τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία όπως οι τετραγωνισμένοι θόλοι, τα διαφορετικού χρώματος προστατευτικά, η μεγάλη κάθετη μάσκα κ.ά. Η τελευταία, υιοθετεί την πιο πρόσφατη εκδοχή της λεγόμενης “Digital Tiger Face” της κορεατικής μάρκας που χωρίς την ανάγκη για αεραγωγούς, παίρνει τη μορφή μίας μεγάλης, καθαρής επιφάνειας που μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα LED μοτίβα όπως και στο concept.

Από το concept, με μερικές αναμενόμενες αλλαγές, προέρχονται και τα φωτιστικά σώματα στο εμπρός και το πίσω μέρος που έχουν τοποθετηθεί στα άκρα του αμαξώματος ώστε να μεγαλώνουν οπτικά το πλάτος του EV9. Κατά τα άλλα, δεν χρειάζονται γνώσεις design για να διακρίνει κάποιος την έντονη γεωμετρικότητα του σχεδιασμού – ολόκληρο το μήκος και το πλάτος του νέου, ηλεκτρικού SUV κυριαρχείται από μεγάλες ευθείες γραμμές και διακριτές γωνίες που σχηματίζουν γεωμετρικά σχήματα ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τις “κρυφές” χειρολαβές που συμβάλουν στην καθαρότητα του design και τις μαύρες κολώνες που δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση της πλευστής οροφής. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι το EV9 είναι ένα πιο συμβατικό σχήμα σε σύγκριση με το EV6 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα συντηρητικό στον τομέα του σχεδιασμού.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η Kia κάνει μία μικρή επίδειξη δύναμης και δυνατοτήτων εξοπλίζοντας το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της με ποιοτικά, βιώσιμα υλικά, άφθονη τεχνολογία και πρωτοποριακές λύσεις που βελτιώνουν την πρακτικότητα και την ευχρηστία του αυτοκινήτου. Λύσεις όπως τα περιστρεφόμενα καθίσματα της μεσαίας σειράς που επιτρέπουν την ευκολότερη είσοδο και έξοδο των επιβατών από το αυτοκίνητο αλλά δίνουν και την δυνατότητα σε αυτούς να στραφούν προς την τρίτη σειρά δημιουργώντας ένα μικρό… πηγαδάκι.

Από την καμπίνα δεν θα μπορούσαν να λείπουν βεβαίως οι οθόνες, με το EV9 να διαθέτει ένα “πλευστό πανοραμικό ταμπλό” που αποτελείται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών, μία οθόνη 12.3 ιντσών για το σύστημα infotainment και μία 5.0 ιντσών που υπόσχεται να “βελτιώσει την ψηφιακή εμπειρία” ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δυνατότητες συνδεσιμότητας αλλά και ημι-αυτόνομης οδήγησης με την λειτουργία “Automode” να προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο υποβοήθησης σε μοντέλο της Kia μέχρι σήμερα. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EV9 θα έχουμε τις επόμενες ημέρες αν και σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον, δεν περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις δεδομένου ότι το μεγάλο SUV βασίζεται στην E-GMP αρχιτεκτονική του ομίλου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις διαθέσιμες μπαταρίες και τα κινητήρια σύνολα που υποστηρίζει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό