30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αυτό είναι το νέο Kia ΕV3, το μικρό ηλεκτρικό SUV 

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kia παρουσίασε το νέο Kia EV3, ένα compact ηλεκτρικό SUV που συνδυάζει τολμηρό σχεδιασμό, καινοτόμα τεχνολογία και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ακολουθώντας τη νέα γλώσσα σχεδίασης της Kia, την «Opposites United

Η εμφάνιση του EV3, που έχει μήκος 4,30 μέτρων (πλάτος 1,85 και ύψος 1,56 μέτρα) και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστών, προσδιορίζεται από την τελευταία εκδοχή της μάσκας Tiger Face, που συμπληρώνεται από το Star Map, τη νέα φιλοσοφία φωτισμού της Kia που έχει εφαρμοστεί εδώ. 

Το πίσω μέρος του EV3 ολοκληρώνει το δυναμικό σχεδιασμό με μια μεγάλη μαύρη διακοσμητική γραμμή που συνδέει την πίσω κολώνα C και τη δυναμική γραμμή της οροφής. Ταυτόχρονα τα πίσω φώτα που ενσωματώνονται αρμονικά με το πίσω παρμπρίζ, προσδίδουν μια φουτουριστική και κομψή εμφάνιση.

Όπως συνηθίζει η Kia η πιο σπορ έκδοση GT-line διαφοροποιείται και οπτικά στις λεπτομέρειες παρουσιάζοντας μια πιο δυναμική εικόνα.

Το εσωτερικό του EV3 έχει άνετους χώρους για έως και πέντε επιβάτες. Χαρακτηριστική είναι η κεντρική κονσόλα που περιλαμβάνει συρόμενο τραπεζάκι και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ ο πολυρυθμιζόμενος φωτισμός περιβάλλοντος και τα άνετα καθίσματα προσφέρουν μέγιστη χαλάρωση.

Επίσης πέρα από το κανονικό πορτμπαγκάζ υπάρχει και ένας χώρος αποσκευών μπροστά (frunk) με χωρητικότητα 25 λίτρων π.χ. για τα καλώδια της φόρτισης.

Οπτικά το εσωτερικό προσδιορίζεται από την ενιαία οπτικά οθόνη με τη διαγώνιο των σχεδόν 30 ιντσών η οποία ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, την οθόνη του συστήματος κλιμαστισμού και αυτήν του συστήματος infotainment.  

Το EV3 βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP) και χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia.

Η έκδοση EV3 Standard διαθέτει μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 600 χιλιομέτρων και δυνατότητα φόρτισης από το 10 έως το 80% σε περίπου 31 λεπτά.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/283 Nm, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Το EV3 διαθέτει συστήματα ασφάλειας και άνεσης που συναντώνται συνήθως σε μεγαλύτερα ηλεκτρικά SUV. Το σύστημα Advanced Driving Assistance Systems (ADAS) περιλαμβάνει το Electric Dynamic Torque Vectoring Control (eDTVC) για ομαλή και σταθερή μεταφορά ισχύος. Επίσης, προσφέρει υπηρεσίες Premium Streaming μέσω του LG Web OS και arcade παιχνίδια.

Το EV3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει την τεχνολογία AI Assistant της Kia, προσφέροντας νέους τρόπους αλληλεπίδρασης και ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Η τεχνολογία αυτή θα επεκταθεί στην Ευρώπη και θα εξελίσσεται συνεχώς, προσφέροντας επιπλέον οφέλη στους πελάτες.

Το EV3 ενσωματώνει βιώσιμα στοιχεία στο εσωτερικό του, με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπως το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), δημιουργώντας μια φιλική προς το περιβάλλον ατμόσφαιρα. Οι επενδύσεις των θυρών και το ταμπλό περιλαμβάνουν ανακυκλωμένα υφάσματα, συμβάλλοντας στη συνολική βιωσιμότητα του οχήματος.

Το EV3 θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κορέα τον Ιούλιο του 2024, με το ευρωπαϊκό λανσάρισμα να ακολουθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ οι τιμές του θα είναι ελαφρώς πιο αυξημένες σε σχέση με το επίσης ηλεκτρικό Niro.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό