18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το νέο Ford Mondeo αλλά όχι για την Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα πιο παλιά και κλασικά ονόματα της ευρωπαϊκής αγοράς επιστρέφει, αλλά όχι όμως για την Ευρώπη. Το νέο Mondeo έχει πέσει και αυτό θύμα της κυριαρχίας των SUV και έτσι το νέο μοντέλο απευθύνεται μόνο στην αγορά της Κίνας -προς το παρόν- όπου αυτού του είδους τα αυτοκίνητα είναι ακόμα αρκετά δημοφιλή.
Έτσι μετά από 30 δεκαετίες αδιάλειπτης και επιτυχημένης παρουσίας στην Ευρώπη, το νέο Mondeo ξεκινά μία νέα σταδιοδρομία με ένα εντελώς νέο αμάξωμα και πολλά καινούργια στοιχεία. Σε σχέση με το προηγούμενο Mondeo είναι φαρδύτερο και 63 χιλιοστά μακρύτερο, με το συνολικό μήκος να φθάνει στα 4,935 μέτρα.

Το αμάξωμα έχει μια σπορτίφ αύρα με κάποιες κουπέ γραμμές στο πίσω μέρος του αμαξώματος αν και διατηρεί τους τρεις όγκους ενός κλασικού σεντάν. Εντυπωσιακή είναι η μάσκα με την μεγάλη γρίλια και τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα, ενώ πολύ πιο δυναμικό και μυώδες είναι το πλάι του αμαξώματος.

Ακολουθώντας την έρευνα αγοράς των Κινέζων καταναλωτών η Ford υιοθέτησε στοιχεία όπως οι αναδιπλούμενες χειρολαβές, το άνοιγμα του πορτ-μπαγκάζ με απλό άγγιγμα του σήματος της εταιρίας, τα ενεργά φωτιστικά σώματα με κίνηση και διάφορα μοτίβα και ενεργά τμήματα της γρίλιας εμπρός τα οποία κινούνται όταν ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο.

Η Ford δεν έδειξε εικόνες από το σαλόνι, αν και μάλλον θα είναι ίδιο με το Evos που κυκλοφορεί επίσης στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει ένα ενιαίο πλαίσιο στο ταμπλό διαγωνίου 43 ιντσών που περιλαμβάνει έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μία οθόνη πολυμέσων των 27 ιντσών. Θα έχει επίσης και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιους κινητήρες θα κυκλοφορήσει. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα παράγεται στην Κίνα και οι πρώτες πωλήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στην χρονιά. Πάντως είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο μοντέλο για τις ευρωπαϊκές αγορές, και αν επιστρέψει η Ford με κάποιο σεντάν θα είναι όταν πια θα έχει περάσει στην πλήρως ηλεκτρική εποχή της, σε κάποια χρόνια από τώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό