18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το νέο Fiat Fastback.

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα μία σκοτεινή εικόνα του επερχόμενου coupe-SUV της. Σήμερα, η ιταλική εταιρία παρουσιάζει επίσημα το Fastback που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του ομώνυμου concept από το μακρινό 2018. Ένα μοντέλο που προορίζεται για την αγορά της Ν. Αμερικής και τίθεται αντιμέτωπο με ανταγωνιστικές προτάσεις όπως το Volkswagen Nivus. Ενώ όμως η VW έφερε το Nivus στην ευρωπαϊκή αγορά ως Taigo, δεν περιμένουμε κάτι αντίστοιχο από την Fiat που παρουσιάζεται σημαντικά πιο δραστήρια στην άλλη όχθη του Ατλαντικού από ότι στην πατρίδα της!

Η Fiat μπορεί να αποκάλυψε το Fastback προετοιμαζόμενη για το λανσάρισμα του στην αγορά της Βραζιλίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Γνωρίζουμε ότι το νέο coupe-SUV βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με το Pulse, το οποίο με την σειρά του χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το Argo και ενώ πολύ το χαρακτηρίζουν ως την coupe εκδοχή του Pulse, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές καθώς το Fastback έχει το δικό του στιλ και δεν μοιράζεται πολλά κοινά σχεδιαστικά με το έτερο crossover. Σε κάθε περίπτωση, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η οβάλ, μαύρη γρίλια με τα λεπτά φωτιστικά σώματα εκατέρωθεν της και το καπό με τις καμπύλες ενώ πίσω, την παράσταση κλέβει η κεκλιμένη οροφή που σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα φανάρια, χαρίζει στο Fastback έναν… αέρα από BMW X4.

Επίσημες πληροφορίες δεν έχουμε ούτε για τα μηχανικά του νέου μοντέλου αλλά οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν πως το Fiat Fastback θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες και πιο συγκεκριμένα, έναν τρικύλινδρο 1000άρη με 130 ίππους και έναν τετρακύλινδρο 1.3 λίτρων με 185 ίππους. Η Fiat επέλεξε να μην μας δείξει την καμπίνα του επερχόμενου crossover αλλά δεν περιμένουμε σημαντικές εκπλήξεις αφού η λογική λέει πως το εσωτερικό θα προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Pulse. Αυτά προς το παρόν για το νέο Fiat Fastback. Θα επανέλθουμε στο θέμα αν η ιταλική μάρκα μας κάνει κάποια έκπληξη, αλλά εγώ δεν θα βασιζόμουν σε αυτό…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό