20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το νέο μικρό SUV της Toyota;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κατασκευαστές συνηθίζουν να κατοχυρώνουν το design των επερχόμενων μοντέλων τους στα γραφεία ευρεσιτεχνιών διάφορων χωρών και η τακτική αυτή έχει λογική καθώς θέλουν να προστατεύσουν την πνευματική ιδιοκτησία τους. Ταυτόχρονα όμως, αυτές οι αιτήσεις κατοχύρωσης είναι προσβάσιμες από όλους οπότε παρέχουν και σε εμάς την δυνατότητα να ρίξουμε μία ματιά στο προσεχές μέλλον της εκάστοτε μάρκας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει τώρα με την Toyota.

Πριν από αρκετούς μήνες η ιαπωνική μάρκα είχε παρουσιάσει το BZ Small SU EV concept – ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το οποίο θα τοποθετούνταν κάτω από το bZ4X. Από τότε το μικρό SUV είχε κατακτήσει την προσοχή μας όντας σχεδόν έτοιμο για την παραγωγή και τώρα πρωταγωνιστεί σε μία mini διαρροή από το γραφείο ευρεσιτεχνιών της Αυστραλίας και φαίνεται πως δεν απέχει πολύ από το λανσάρισμα του στην αγορά. Ο σχεδιασμός του νέου μικρού SUV της Toyota δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τότε που έκανε πρεμιέρα ως πρωτότυπο μέχρι σήμερα αλλά υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές που μάλλον αποκαλύπτουν μία μικρή αλλαγή πλεύσης τουλάχιστον όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια.

Καταρχάς, η “κλειστή” γρίλια του concept έδωσε την θέση της σε μία παραδοσιακή με κυψελωτό μοτίβο ενώ στα πίσω φτερά διακρίνουμε δύο διαφορετικά… πορτάκια. Οι νέες εικόνες λοιπόν δημιουργούν την εντύπωση πως στην καρδιά του επερχόμενου μοντέλου της Toyota δεν βρίσκεται ούτε κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, ούτε κάποιο αμιγώς βενζινοκίνητο αλλά ένα που χρησιμοποιεί Μ.Ε.Κ., η οποία με την σειρά της απαιτεί ψύξη εξ ου και η συμβατική γρίλια στο εμπρός μέρος, σε εξηλεκτρισμένη μορφή οπότε απαιτείται και η ύπαρξη της δεύτερης θύρας για την φόρτιση της μπαταρίας. Ίσως κάτι plug-in υβριδικό λοιπόν; Δεν ξέρουμε προς το παρόν, οπότε όλα αυτά είναι απλά εικασίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως το νέο crossover της ιαπωνικής μάρκας διατηρεί τον προκλητικό σχεδιασμό του ενώ η λογική λέει πως θα βασίζεται στη νέα “E3” αρχιτεκτονική που συνδυάζει μέρη και εξαρτήματα από την GA-C και την ηλεκτρική, e-TNGA πλατφόρμα επιτρέποντας έναν συνδυασμό υβριδικών, plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων. Ας μην προτρέχουμε όμως. Το μυστήριο του νέου μικρού SUV της Toyota θα αποκαλυφθεί σύντομα…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό