24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το νέο και εξαιρετικά αεροδυναμικό Hyundai Ioniq 6 (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai αυξάνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων της καινούργιας γενιάς με την επίσημη παρουσίαση του Ioniq 6. Που αποτελεί την εξέλιξη του εντυπωσιακού πρωτότυπου Prophecy σε μοντέλο παραγωγής.
Η βάση εδώ, όπως και στο Ioniq 5 αλλά και το Kia EV6 είναι το πλαίσιο E-GMP με την τεχνολογία των 800V. Μέχρι όμως να ασχοληθεί κανείς με το σύστημα πρόωσής του θα μείνει στην πολύ ενδιαφέρουσα εξωτερική του εμφάνιση με τις ιδιαίτερα χυτές και αεροδυναμικές γραμμές του liftback αμαξώματος.

Οι οποίες αποτυπώνονται και σε ένα εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) της τάξης του 0,21, τιμή που τοποθετεί το Ioniq 6 στην κορυφή των πιο αεροδυναμικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Από πλευράς διαστάσεων το μήκος του φτάνει τα 4,855 μέτρα, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών, pop-up χειρολαβές στις πόρτες και πίσω φωτιστικά με (πάρα) πολλά pixels.  
Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το σύμπλεγμα των δύο οθονών.

Τα στοιχεία του συστήματος πρόωσης δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν πολλά κοινά με το Ioniq 5. Έτσι και εδώ η γκάμα θα περιλαμβάνει πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με μπαταρίες 58,0 kWh και 77,4 kWh και απόδοση από 170 έως 325 ίππους. Στο μέλλον με έκδοση Ν με 580 ίππους είναι πιθανή, όπως πιθανές είναι και οι (λίγο) μεγαλύτερες αυτονομίες σε σχέση με το Ioniq 5 λόγω βελτιώσεων στις μπαταρίες, στο λογισμικό και τα ηλεκτρονικά ισχύος.   

Τα ακριβή στοιχεία θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον, ενώ η διάθεση του Hyundai Ioniq 6 θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του 2023.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό