20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το νέο, εντυπωσιακό campus της Google

Ειδήσεις Ελλάδα

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 10 χρόνια από τότε που έγινε γνωστό πως η Google θα φτιάξει νέο campus (και 6 χρόνια από την έναρξη των εργασιών) για να το δούμε στην ολοκληρωμένη του μορφή. Η εταιρεία ανοίγει τα νέα γραφεία της στο Mountain View και ανακοινώνει πως περίπου 4000 εργαζόμενοι θα μεταφερθούν εκεί.

Το campus της Google αποτελείται από δύο μεγάλα κτίρια με οροφές γεμάτες από 90.000 ηλιακά panels, τα οποία μπορούν να παράγουν 7MW ενέργειας, δηλαδή αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των μισών γραφείων. Το υπόλοιπο θα καλυφθεί από κοντινές ανεμογεννήτριες και η Google σημειώνει πως στο 90% των περιπτώσεων δεν θα υπάρχει ενεργειακό αποτύπωμα για το περιβάλλον.

Σε άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, η εταιρεία χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό ως βιοφυλικό, καθώς οι εργαζόμενοι θα έχουν θέα από οπουδήποτε και αν εργάζονται, τα παράθυρα ρυθμίζουν αυτόματα το ποσοστό φωτός που φτάνει στα γραφεία τους, ενώ το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί 100% με αέρα από τον εξωτερικό χώρο (συνήθως χρησιμοποιείται μόλις 30% σε άλλα συστήματα).

Εκτός από γραφεία για 4000 εργαζόμενους, στο νέο campus υπάρχει κέντρο συνεδριάσεων χωρητικότητας 1000 ατόμων και 240 δωμάτια ξενοδοχείου για τους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί μόνο για μερικές εβδομάδες. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Google ετοιμάζει ένα ακόμη μεγαλύτερο campus στο San José που θα φιλοξενεί 20.000 υπαλλήλους της.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό