20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Subaru STI E-RA Concept με 1.088 ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο η Subaru έδειξε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο αποτελεί μία μελέτη για τα αγωνιστικά προτζεκτ της ομάδας STI. Στόχος του πρωτότυπου STI E-RA Concept είναι να αποκτηθεί τεχνογνωσία και εμπειρίες στις νέες τεχνολογίες που θα επικρατήσουν στου αγώνες στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.
Την κίνηση στο αυτοκίνητο δίνουν τέσσερα μοτέρ υψηλής ροπής, το κάθε ένα τοποθετημένο κοντά στον αντίστοιχο τροχό. Έτσι το αυτοκίνητο έχει χαρακτηριστικά τετρακίνησης αλλά και εξελιγμένο torque vectoring στους όλους τους τροχούς προκειμένου να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή πρόσφυση και επιτάχυνση.

Τα μοτέρ αυτά παρέχονται από την Υamaha με απόδοση στους 1.088 ίππους, που παίρνουν ρεύμα από μία μπαταρία των 60,0 kWh. H Subaru ακολουθεί αυτή την σχεδίαση καθώς η τετρακίνηση είναι μέρος των κανονισμών για τους μελλοντικούς αγώνες FIA E-GT.
H εταιρία σκοπεύει να φέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο Nurburgring μέσα στο 2023 έτσι ώστε να προσπαθήσει να επιδιώξει χρόνο κάτω από τα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό