25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Mini Cooper JCW E!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Mini Cooper JCW (εκ του John Cooper Works βεβαίως) θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στα μέσα του Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου του Παρισιού ως η πρώτη καυτή εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου που θα είναι διαθέσιμη τόσο ως θερμικό όσο και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Η έκπληξη που μας ετοίμαζε η αγγλική μάρκα χάλασε λίγο όμως αφού όπως συνηθίζεται, το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου, μαζί με λίγες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Όσον αφορά στο design δεν έχουμε να πούμε πολλά καθώς απ’ ότι βλέπουμε, το ηλεκτρικό Mini Cooper JCW E είναι σπορ και ταυτόχρονα, αρκετά ώριμο και διακριτικό. Η εμπρός γρίλια για παράδειγμα παραμένει “κλειστή” και διακοσμείται από το λογότυπο “JCW” και μία καρό σημαία ενώ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα παρατηρούμε μία μεγάλη εισαγωγή αέρα κεντρικά και δύο μικρότερες στο πλάι. Συνεχίζοντας προς τα πίσω, οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών συνδυάζονται με τα πιο επιθετικά μαρσπιέ ενώ στο πίσω μέρος, ξεχωρίζει το μοτίβο στην πόρτα, ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα, ο νέος διαχύτης και γενικότερα, προφυλακτήρας  και η παρουσία όχι ενός, ούτε δύο αλλά τριών “JCW” σημάτων σε αρκετά περιορισμένο χώρο! Οι φωτογραφίες που υποβλήθηκαν στις υπηρεσίες του κινέζικου υπουργείου από την Mini δείχνουν επίσης, χωρίς να εκπλήσσεται απολύτως κανείς, ότι οι επιλογές όσον αφορά στην εξατομίκευση του design είναι αρκετές με χρώματα, βινύλια κ.ά.

Όσον αφορά στα λίγα αλλά ενδιαφέροντα όπως προαναφέραμε νούμερα, μαθαίνουμε από την Κίνα ότι το Mini Cooper JCW E θα εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 258 ίππων ο οποίος είναι σε θέση να επιταχύνει το αμάξωμα των 1.670 κιλών έως τα 200 km/h. Η μέγιστη ταχύτητα είναι σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το Mini Cooper SE των 218 ίππων και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι ανάλογα βελτιωμένος θα είναι και ο χρόνος που απαιτείται για το σπριντ στα 100 km/h χάρη τόσο στην αυξημένη ιπποδύναμη όσο και στα νέα ελαστικά που εξασφαλίζουν καλύτερη πρόσφυση. Το βάρος του Mini Cooper JCW E, υποδηλώνει ότι και η καυτή έκδοση του hatchback εξοπλίζεται με την μπαταρία των 54.2 kWh που στο απλό Cooper SE εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 402 χιλιομέτρων αλλά υποθέτουμε ότι στο Cooper JCW E θα έχει δεχθεί ένα… πλήγμα για όλους τους λόγους που αυτή η έκδοση είναι ταχύτερη από όλες τις υπόλοιπες! Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές αλλαγές που έχουν γίνει ώστε το Mini Cooper να γίνει John Cooper Works E, αλλά είναι αυτές που αναφέρει το υπουργείο στην Κίνα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου, σε λιγότερο από έναν μήνα, για να μάθουμε όλες τις πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και να δούμε πώς συγκρίνεται το Mini Cooper JCW E με τον ανταγωνισμό που απρόσμενα θα λέγαμε, είναι αρκετά σκληρός (βλ. Abarth 500e και Alpine A290).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό