25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για πιο γρήγορη φόρτιση

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην αυτονομία και στους χρόνους φόρτισης.

Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει, αυξάνονται και οι ανησυχίες για τις παρατεταμένες διάρκειες φόρτισης κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες.

Το κόλπο της βρεγμένης πετσέτας έρχεται να δώσει μία λύση. Η ιδέα είναι απλή: όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μια ζεστή λαβή σταθμού φόρτισης, απλώστε ένα υγρό πανί πάνω της για να την δροσίσετε και να επιταχύνετε τη φόρτιση.

Ενώ αυτή η μέθοδος μπορεί να φαίνεται απλοϊκή, οι αναφορές υποδηλώνουν την αποτελεσματικότητά της, ιδίως στους σταθμούς Supercharger της Tesla, όπου οι θερμοκρασίες των καλωδίων παρακολουθούνται στενά για λόγους ασφαλείας και ανθεκτικότητας.

Το σκεπτικό πίσω από αυτό το κόλπο είναι απλή Φυσική: η υπερβολική θερμότητα από την έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να εμποδίσει τις ταχύτητες φόρτισης, ειδικά σε παλαιότερους σταθμούς φόρτισης που δεν διαθέτουν μηχανισμούς ψύξης στα καλώδιά τους.

Με την εφαρμογή ψύξης, όπως μια βρεγμένη πετσέτα, οι χρήστες στοχεύουν να εξουδετερώσουν αυτή την επιβράδυνση στην ταχύτητα φόρτισης που προκαλείται από τη θερμότητα.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί, καθώς αυτή η λύση μπορεί να μην είναι αποτελεσματική σε όλους τους σταθμούς φόρτισης ενώ ο κάθε χρήστης αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για όσα συμβούν στον εκάστοτε φορτιστή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό