24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτός ο δημοφιλής ad blocker σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί στον Chrome browser

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google βελτίωσε πρόσφατα τα εργαλεία ασφαλείας του Chrome για την προστασία των χρηστών από κακόβουλο λογισμικό, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα βελτιώσει επίσης τη συνολική ασφάλεια των extensions, κάτι που μπορεί να γίνει εις βάρος πολλών δημοφιλών extensions του Chrome Web Store, όπως το uBlock Origin.

Το όλο ζήτημα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η Google βρίσκεται στη διαδικασία της κατάργησης του Manifest V2 και της καθιέρωσης του πιο πρόσφατου Manifest V3. Από τις βελτιώσεις ασφαλείας έως τη βελτίωση των επιδόσεων, υπάρχουν ορισμένα σταθερά πλεονεκτήματα για τους προγραμματιστές όταν μεταβαίνουν στο Manifest V3. Ωστόσο, η μετάβαση δεν είναι τόσο απλή για τους δημιουργούς του uBlock Origin.

Το uBlock Origin είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ad blocker extensions, αλλά δεν είναι συμβατό με το Manifest V3, και ίσως να μην γίνει ποτέ. Επισημαίνοντας τις προκλήσεις της μετάβασης στο Manifest V3, η εταιρεία ζητά από τους χρήστες να στραφούν στο uBlock Origin Lite ή σε οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική λύση προτιμούν, αν δεν θέλουν να στραφούν σε διαφορετικό browser. Το uBlock Origin Lite είναι συμβατό με το Manifest V3, αλλά δεν διαθέτει τις προηγμένες δυνατότητες παραμετροποίησης του uBlock Origin.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που η Google δείχνει στους χρήστες του uBlock Origin το προειδοποιητικό μήνυμα ότι το extension ενδέχεται σύντομα να μην υποστηρίζεται.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό