29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Αυτονομία 2.100 χλμ για τα plug-in υβριδικά της BYD!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλά μπορούμε να πούμε για τα κινέζικα προϊόντα και τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν την αξιοπιστία και την ποιότητα τους αλλά υπάρχουν και κάποιες εταιρίες που επενδύουν σε τεχνολογία με στόχο να καταξιωθούν ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό. Εταιρίες όπως η BYD που αποκάλυψε την τελευταία γενιά του plug-in υβριδικού συστήματος της που σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, επιτρέπει την κάλυψη έως 2.100 χιλιομέτρων πριν απαιτήσει στάση για ανεφοδιασμό – ρεύματος ή βενζίνης.
Το σύστημα ονομάζεται “DM” (Dual Mode) και πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο Qin L DM-i και το Seal 06 DM-i. Στην καρδιά του βρίσκεται ένας 1500άρης βενζινοκινητήρας 99 ίππων και 126 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα είτε 161 ίππων και 210 Nm ροπής, είτε 215 ίππων και 260 Nm ροπής και μία μπαταρία χωρητικότητας 10.08 ή 15.78 kWh ανάλογα με την έκδοση. Ειδικότερα όσον αφορά στον θερμικό κινητήρα, η BYD αναφέρει ότι έχει θερμική απόδοση της τάξης του 46.06% που αν αληθεύει, τον κάνει τον πιο αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης στον κόσμο καθώς ανώτερο ποσοστό μπορούμε να βρούμε μονάχα στον χώρο των motorsports με ότι συνεπάγεται αυτό! Μέχρι τώρα, το υψηλότερο ποσοστό που είχε ανακοινωθεί από εταιρία για μηχανή εσωτερικής καύσης ήταν το 41% της Toyota οπότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την εντυπωσιακή διαφορά που κάνουν οι λύσεις που υιοθέτησε η κινέζικη εταιρία για τον δικό της κινητήρα.

Καλή η θεωρία αλλά πώς μεταφράζονται όλα αυτά στην πράξη; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο της BYD καταναλώνει μόλις 2.9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και προσφέρει κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων 80 χιλιομέτρων για τις εκδόσεις με την μικρή μπαταρία και 120 χιλιομέτρων για αυτές με την μεγάλη. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η νέα τεχνολογία της BYD δεν κοστίζει μία περιουσία καθώς το μεν Qin L DM-i και το Seal 06 DM-i ξεκινούν λίγο κάτω από τα 100.000 yuan και καταλήγουν λίγο κάτω από τα 150.000 – δηλαδή από €12.775 έως €19.160 με την τρέχουσα ισοτιμία. Φυσικά οι τιμές αφορούν στην εγχώρια αγορά της Κίνας αλλά είναι όπως και να έχει χαμηλές δεδομένου ότι σύμφωνα με την εταιρία, οι πελάτες που θα επιλέξουν τη νέα γενιά του plug-in υβριδικού κινητήριου συνόλου της έχουν την δυνατότητα να εξοικονομούν έως €1.236 ετησίως από τον προϋπολογισμό καυσίμου σε σύγκριση με εκείνους που οδηγούν αμιγώς βενζινοκίνητα οχήματα. Η νέα τεχνολογία έρχεται την κατάλληλη στιγμή για την BYD καθώς οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων δεν αυξάνονται με τον ρυθμό που προσδοκούσαν οι κατασκευαστές και οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο μειώνουν η καταργούν τις επιδοτήσεις. Δεν είναι παράλογο λοιπόν ότι αρκετές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να στρέφονται σε εξηλεκτρισμένα κάθε μορφής για να κερδίσουν χρόνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό