23.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Αυτοκαταστροφικοί οι κανονισμοί για το CO2»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, χαρακτήρισε το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2035 (όπου θα τερματιστεί η πώληση αυτοκινήτων που εκπέμπουν CO2) ως «αυτοκαταστροφική» προσέγγιση στα βιομηχανικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση στη Ρώμη στις 18 Σεπτεμβρίου, η Μελόνι ανέφερε πως η απαγόρευση των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες από το 2035 αποτελεί παράδειγμα αυτού του είδους της προσέγγισης.

Σύμφωνα με την Μελόνι, η μετάβαση σε πιο οικολογικές λύσεις δεν θα πρέπει να σημαίνει την κατάργηση ολόκληρων βιομηχανικών τομέων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2023, οι χώρες της ΕΕ ενέκριναν ένα σημαντικό νομοσχέδιο που απαιτεί όλα τα νέα αυτοκίνητα να έχουν μηδενικές εκπομπές CO2 από το 2035, ουσιαστικά απαγορεύοντας τα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Επιπλέον, προβλέπεται μείωση των εκπομπών CO2 κατά 55% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2021.

Η απόφαση αυτή αποσκοπούσε στην επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν πρόσφατα ξεκινήσει να μειώνουν τα σχέδιά τους για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Η Μελόνι και οι σύμμαχοί της ήταν πάντα αντίθετοι στην απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά κατά την ψηφοφορία στην ΕΕ, η κυβέρνησή της επέλεξε την αποχή, όπως και η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ενώ η Πολωνία ήταν η μόνη χώρα που ψήφισε κατά.

Παρά τις αντιδράσεις, η απόφαση της ΕΕ παραμένει ένας σημαντικός σταθμός στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των μεταφορών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό