25.8 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Αυτοί οι «μύθοι του σεξ» θα φέρουν εμπόδια στη σχέση σας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι σεξουαλικοί μύθοι αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια σε σε μια ακμάζουσα σεξουαλική σύνδεση.

Τα μύθοι αυτοί είναι ψευδείς πεποιθήσεις και συμπεριφορές που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Είναι αδιαμφισβήτητες, σιωπηρές ιδέες και μπορούν να συμβάλουν σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και περιττή πίεση που δε βοηθούν στην ψυχολογία που δημιουργείται γύρω από την ερωτική πράξη.

Εάν είναι εδραιωμένοι, οι σεξουαλικοί μύθοι μπορεί να οδηγήσουν σε δυσαρέσκεια ή προβλήματα στην κρεβατοκάμαρα.

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι;

Ο αυθορμητισμός είναι το κλειδί

Αυτή είναι η πεποίθηση ότι το σεξ πρέπει να είναι πάντα αυθόρμητο και απρογραμμάτιστο. Η διατήρηση αυτού του μύθου, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε στέρηση του σεξ. Με πολυάσχολες ζωές, είναι εύκολο για το σεξ να ξεφύγει από τη λίστα προτεραιοτήτων.

Αυτός ο μύθος αγνοεί τη σημασία της επικοινωνίας και της σκοπιμότητας σε μια υγιή και ενεργό σεξουαλική ζωή.

Λύση: Προγραμματίστε το σεξ στη ζωή σας.

Το διεισδυτικό σεξ είναι το μόνο πραγματικό σεξ

Αυτή είναι η λανθασμένη αντίληψη ότι το σεξ ισχύει μόνο εάν περιλαμβάνει διεισδυτική επαφή.

Ένας τέτοιος μύθος παραμελεί την ποικιλομορφία της σεξουαλικότητας και των οικείων δραστηριοτήτων ενώ προσθέτει πίεση για διεισδυτική σεξουαλική επαφή, οδηγώντας ενδεχομένως σε προβλήματα απόδοσης τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες

Παραμελεί άλλες μορφές σεξουαλικής απόλαυσης που μπορεί να είναι εξίσου ή περισσότερο σεξουαλικά ικανοποιητικές.

Λύση: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο μη διεισδυτικό σεξ. Δείτε το προκαταρκτικό παιχνίδι ως σεξ, παρά ως κάτι που συμβαίνει πριν από το σεξ. Δοκιμάστε μια πρόκληση σεξ χωρίς διείσδυση και επικεντρωθείτε μόνο στο άγγιγμα.

Οι οργασμοί είναι απαραίτητοι για ικανοποίηση

Αυτός ο μύθος διαιωνίζει την ιδέα ότι κάθε σεξουαλική συνάντηση πρέπει να οδηγεί σε οργασμό για να τη θεωρήσουν και οι δύο σύντροφοι επιτυχημένη ή ικανοποιητική.

Η διατήρηση αυτού του μύθου θα οδηγήσει σε απογοητεύσεις και ακόμη και δυσαρέσκεια. Οι οργασμοί είναι υπέροχοι, αλλά μπορεί να είναι άπιαστοι, ιδιαίτερα αν είστε αγχωμένοι, καταθλιπτικοί ή κολλημένοι στις σκέψεις σας. Η πίεση απόδοσης είναι πραγματική όταν πρόκειται για διέγερση και οργασμό. Όσο περισσότερη πίεση ασκείτε στον εαυτό σας για διέγερση ή για οργασμό, τόσο πιο άπιαστο θα είναι αυτή η διέγερση και ο οργασμός.

Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την ικανότητά τους στον οργασμό, επομένως κρατώντας αυτόν τον μύθο θα ασκήσετε εν αγνοία σας πίεση στον εαυτό σας ή στον σύντροφό σας, κάτι που αναπόφευκτα θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Λύση: Όταν κάνετε σεξ, εστιάστε στη διαδικασία και όχι στο τελικό αποτέλεσμα. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο προκαταρκτικό παιχνίδι και να είστε εντάξει με τέλος του σεξ εάν δεν αισθάνεστε πλέον την επιθυμία.

Η επιθυμία μειώνεται στις μακροχρόνιες σχέσεις

Αυτός ο μύθος υποθέτει ότι η επιθυμία μειώνεται καθώς τα άτομα βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Η τήρηση αυτής της υπόθεσης θα έχει αναπόφευκτα ως αποτέλεσμα την παραμέληση της σεξουαλικής σας σχέσης.

Η ηλικία μπορεί να είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη σωματική υγεία, την ψυχική υγεία, τη δυναμική των σχέσεων και τις στάσεις γύρω από το σεξ. Η κατοχή ενός τέτοιου μύθου μειώνει την ανάγκη να επενδύσετε στη σεξουαλική σας σχέση ανεξάρτητα από το στάδιο της ζωής σας. Παραβλέπει επίσης τις δυνατότητες για ικανοποιητική και ευχάριστη σεξουαλική ζωή σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής.

Λύση: Δώστε προτεραιότητα στη σεξουαλική σας ζωή. Μιλήστε τακτικά για το σεξ. Αναζωπυρώστε το πάθος και την επιθυμία.

Δεν χρειάζεται επικοινωνία

Αυτός ο μύθος υποθέτει ότι οι σύντροφοι πρέπει να γνωρίζουν ο ένας τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις του άλλου χωρίς την ανάγκη για ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μη ικανοποιητικές σεξουαλικές συναντήσεις και αποφυγή του σεξ.

Ο καθένας είναι διαφορετικός και θα έχει διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τη διέγερση και το σεξ. Είναι απίθανο να έχετε τις ίδιες προτιμήσεις ο ένας με τον άλλον ή με τους προηγούμενους εραστές σας.

Λύση: Μιλήστε με τον σύντροφό σας για το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει.

Έχει σημασία η ποσότητα

Αυτή είναι η λανθασμένη αντίληψη ότι η ποσότητα των σεξουαλικών συναντήσεων είναι ανάλογη με την ποιότητα μιας σχέσης. Δίνει προτεραιότητα στην ποσότητα έναντι της ποιότητας των σεξουαλικών συναντήσεων, αγνοώντας τη σημασία της συναισθηματικής σύνδεσης και της οικειότητας.

Λύση: Αφαιρέστε την εστίαση από το πόσο σεξ κάνετε και εστιάστε στην ποιότητα του σεξ που κάνετε. Προγραμματίστε χρόνο για σεξουαλική σύνδεση όταν δεν θα σας διακόπτουν ή δεν θα σας βιάζουν.

Το σεξ πρέπει να είναι τέλειο κάθε φορά

Αυτός ο μύθος είναι να πιστεύει κανείς ότι κάθε σεξουαλική επαφή πρέπει να είναι άψογη και χωρίς προκλήσεις ή άβολες στιγμές.

Η διατήρηση μιας τέτοιας άποψης θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε απογοητεύσεις. Το σεξ μπορεί να είναι αποκαλυπτικό και ακατάστατο. Μπορεί να συναντήσετε άβολες θέσεις, αισθήσεις και ήχους.

Η διέγερση ποικίλλει καθημερινά και μπορεί να επηρεαστεί από την τρέχουσα υγεία και το πόσο παρόν είστε. Επομένως, είναι αδύνατο κάθε σεξουαλική επαφή να είναι άψογη.

Λύση: Προσπαθήστε να βλέπετε κάθε σεξουαλική επαφή ως μια ευκαιρία να είστε με τον σύντροφό σας. Εστιάστε στην πρόθεση και τη σύνδεση παρά σε ένα σύνολο αποτελεσμάτων.

Το σεξ είναι αβίαστο και φυσικό

Αυτή είναι η αντίληψη ότι το καλό σεξ πρέπει να συμβαίνει φυσικά και αβίαστα χωρίς καμία ανάγκη μάθησης, εξάσκησης ή προσπάθειας.

Οι άντρες θέλουν πάντα σεξ, οι γυναίκες όχι

Αυτός ο μύθος περιλαμβάνει στερεότυπες υποθέσεις σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητα, διαιωνίζοντας την ιδέα ότι οι άνδρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ, ενώ οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ.

Αυτός ο μύθος προσθέτει περιττή πίεση στους άντρες για σεξουαλική εκτέλεση ανά πάσα στιγμή, ενώ μειώνει τις επιθυμίες των γυναικών ως δευτερεύουσες από αυτές των ανδρών.

Λύση: Συζητήστε πότε ο καθένας σας προτιμά το σεξ και ξεκινήστε με τη σειρά σας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό