35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Αυτοί είναι οι 18 παίκτες που επέλεξε ο Βασίλης Σπανούλης για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαθέσιμος και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Με όλα τα αστέρια της αναμένεται να παραταχθεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Προολυμπιακό τουρνουά (2 έως 7 Ιουλίου) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ετοιμοπόλεμος για τη μεγάλη προσπάθεια της Γαλανόλευκης να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), όλα έγιναν πιο εύκολα για τον ομοσπονδιακό προπονητή Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έχει στη διάθεσή του το καλύτερο δυνατό υλικό σε όλες τις θέσεις.

Στην αποστολή που θα κάνει προετοιμασία, περιλαμβάνονται οι Νικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας μετά το διάλειμμά τους από τις υποχρεώσεις της Εθνικής, καθώς είχαν απουσιάσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ από τους νατουραλιζέ επιλέχθηκε όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, ο Τόμας Oυόκαπ αντί του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αυτοί είναι οι 18 παίκτες που κλήθηκαν από τον Βασίλη Σπανούλη για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Προολυμπιακό τουνρουά του ΣΕΦ#PantaDipla #HellasBasketball🏀🇬🇷https://t.co/6tiluz1rar pic.twitter.com/aIW4tm6vmA

— Hellenic Basketball (@HellenicBF) June 9, 2024

 

Συνολικά, έχουν κληθεί 18 παίκτες, εκ των οποίων οι 8 ανήκουν στον Παναθηναϊκό, ενώ 3 είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού και από το ρόστερ των προσκλήσεων δεν απουσιάζει κανείς.

Εκτός έμειναν, όπως αναμενόταν, ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που ζήτησε να μην κληθεί.

Η πρεμιέρα της προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17/6, αν και οι παίκτες που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, θα προπονούνται από την Τρίτη (10/6), υπό την επίβλεψη μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής.

Εκτός από τις προπονήσεις, στο πρόγραμμα υπάρχουν και τρία φιλικά παιχνίδια: Στις 21/6 με αντίπαλο την Πολωνία και στο τριήμερο 25-27/6 στο τουρνουά «Aegean Ακρόπολις», όπου η Εθνική θα παίξει με το Μαυροβούνιο (25/6) και με τις Μπαχάμες (27/6).

Οι 18 παίκτες που κλήθηκαν στην προετοιμασία:

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης ΜωραΐτηςSG: Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νεοκλής ΑβδάλαςSF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης ΚαλαϊτζάκηςPF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος ΧουγκάζC: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει το ένα από τα 4 Προολυμπιακά τουρνουά, με την συμμετοχή ακόμα της Κροατίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αιγύπτου και της Δομινικανής Δημοκρατίας. Η Σλοβενία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο, μαζί με την Νέα Ζηλανδία και την Κροατία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο, μαζί με την Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο.

Το πρόγραμμα του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ:

2 ΙουλίουΑίγυπτος – Δομινικανή Δημοκρατία (17:30)Σλοβενία – Κροατια (21:00)

3 ΙουλίουΚροατία – Νέα Ζηλανδία (17:30)Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα (21:00)

4 ΙουλίουΝέα Ζηλανδία – Σλοβενία (17:30)Ελλάδα – Αίγυπτος (21:00)

6 ΙουλίουΗμιτελικός ανάμεσα στον 2ο του Group B και τον 1ο του Group AΗμιτελικός ανάμεσα στον 1ο του Group B και τον 2ο του Group A

7 ΙουλίουΤελικός (21:00)

 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό