16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

 

 Παρά την οικονομική κρίση που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας της πανδημίας, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που εξακολουθούν να μετρούν την περιουσία τους σε δισεκατομμύρια δολάρια. Πολλοί από αυτούς μάλιστα όχι μόνο κατάφεραν να μην έχουν απώλειες αλλά είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται.
 

Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο σήμερα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes:

1. Jeff Bezos, με περιουσία 177 δισ. δολάρια

Ο ιδρυτής της Amazon βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 35%, από 113 δισεκατομμύρια σε 177 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

2. Elon Musk, με περιουσία 151 δισ. Δολάρια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk είχε μια εντυπωσιακή άνοδο, ξεκινώντας από την 34η θέση για να φτάσει στη 2η μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην τεράστια επιτυχία των αυτοκινήτων της Tesla.
 

3. Bernard Arnault, με περιουσία 150 δισ. δολάρια

O διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού γκρουπ LVMH που έχει στην ιδιοκτησία του οίκους μόδας και ειδών πολυτέλειας βρίσκεται στην τρίτη θέση, χάρη στην απόκτηση του διάσημου οίκου κοσμημάτων Tiffany καθώς αλλά και την εντυπωσιακή απόδοση της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

4. Bill Gates, με περιουσία 124 δισ. δολάρια

Ο ιδρυτής της Microsoft συμπληρώνει το κλαμπ των 4 πιο ισχυρών ανδρών των οποίων η περιουσία ξεπερνά το συμβολικό όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

5. Mark Zuckerberg, με περιουσία 97 δισ. δολάρια

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook είχε μια πολύ καλή χρονιά. Με εκτιμώμενη περιουσία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να μην πέρασε τον πήχη των 100 δισ. δολαρίων, αλλά ανέβηκε στην πέμπτη θέση στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

6. Warren Buffet, με περιουσία 96 δισ. δολάρια

Για τον Buffet η παρουσία του στη δεκάδα δεν είναι κάτι που τον ενθουσιάζει πια, αφού είναι δισεκατομμυριούχος στη δεκαετία του 1980 και έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση δεκάδες φορές χάρη στην απαράμιλλη ικανότητά του στις επενδύσεις.

7. Larry Ellison, με περιουσία 83 δισ. δολάρια

Το όνομά του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό -τουλάχιστον όχι όσο εκείνων που βρίσκονται πιο πάνω στη λίστα. Πρόκειται για τον συνιδρυτή της εταιρείας λογισμικού Oracle που ειδικεύεται στα συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων.

8. Larry Page, με περιουσία 91,5 δισ. δολάρια

Ο Αμερικανός συνιδρυτής της Google βρίσκεται στην όγδοη θέση, όπως και το 2019. Ο άνθρωπος με τον οποίο έφτιαξαν μαζί την εταιρεία βρίσκεται στην ακριβώς από κάτω θέση, καθώς η περιουσία του είναι μικρότερη κατά μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

9. Sergey Brin, με περιουσία 89 δισ. δολάρια

Με τον Lary Page υπήρξαν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Stanford και έφτιαξαν μαζί την Google -ο φίλος του όμως έχει μεγαλύτερη περιουσία. Ο Brin είναι σήμερα τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Mountain View.

10. Mukesh Ambani, με περιουσία 84,5 δισ. δολάρια

Ο διάσημος στην Ινδία επιχειρηματίας κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών στη χώρα του, χάρη στον όμιλο εταιρειών Reliance Industries, που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 20 δισ. δολάρια.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό