19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αυτοί είναι οι πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Forbes κυκλοφόρησε την 34η ετήσια λίστα των δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με την οποία, η Κάιλι Τζένερ παίρνει τον τίτλο της νεότερης δισεκατομμυριούχου στον κόσμο για δεύτερη φορά.

Από τους 15 νεότερους δισεκατομμυριούχους, οι έξι είναι γυ­ναίκες, οι τέσσερις είναι Αμερικανοί και εννέα Ευρωπαίοι.

Οι ηλικίες του κυμαίνονται από 22 έως 33 ετών και μόνο τέσ­σερις είναι κάτω των 28 ετών. Από τη «Βασίλισσα» του μακιγιάζ Κάιλι Τζένερ, στο κληρονόμο κτηματομεσίτη του Χονγκ Κονγκ, Τζόναθαν Κουόκ οι περιουσίες αυτών των 10 δισεκατομμυριούχων, ανέρχονται συνολικά σε 15,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

No1: Kylie Jenner

Ηλικία: 22 ετών

Περιουσία: 1 δισ. δολάρια

: Κλάδος Καλλυντικών

Η πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο τηλεπερσόνα η οποία έκανε στροφή στην αγορά καλλυντικών κατέχει τον τίτλο του νεότερου αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου στην ιστορία. Τον Νοέμβριο, υπέγραψε συμφωνία για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας που δημιούργησε, Kylie Cosmetics, στον γίγαντα του κλάδου των καλλυντικών Coty Inc. έναντι τιμήματος 600 εκατ. δολαρίων.Η Jenner, μάλιστα, πρόσφατα δώρισε το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων σε ιατρικό κέντρο του Λος Άντζελες, στο οποίο γέννησε την κόρη της Stormi το 2018, προκειμένου να αγοράσει εξοπλισμό ατομικής προστασίας προσωπικού.

No2: Alexandra Andresen

Ηλικία: 23 ετών

Περιουσία: 1.1 δισ. δολάρια

: Εταιρεία Επενδύσεων

No3: Katharina Andresen

Ηλικία: 24 ετών

Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια

: Εταιρεία Επενδύσεων

No4: Gustav Magnar Witzoe

Ηλικία: 26 ετών

Περιουσία: 2,3 δισ. δολάρια

: Κλάδος Ιχθυοκαλλιέργειας

Ο Witzoe μπορεί να είναι μοντέλο αλλά δεν είναι αυτή η δραστηριότητά του που τον κατέταξε στους δέκα πιο νέους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Ο 26χρονος είναι κάτοχος σχεδόν του ήμισυ της εταιρείας Salmar ASA, που είναι μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σολωμού στον κόσμο, την οποία εξακολουθεί να διευθύνει ο πατέρας του.

No5: Elizabeth Furtwaenger

Ηλικία: 28 ετών

Περιουσία: 1,2 δισ. δολάρια

: Κλάδος Μέσων Ενημέρωσης

Η Furtwaenger έχει κληρονομήσει το 37,4% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής οικογενειακής εταιρείας μέσων ενημέρωσης και το άλλο 37,4% κληρονόμησε ο μεγαλύτερος αδελφός της Jacob.

Οι τίτλοι που κατέχει η Burda Media περιλαμβάνουν τις γερμανικές εκδόσεις του Elle και του Playboy.

No6: Jonathan Kwok

Ηλικία: 28 ετών

Περιουσία: 2 δισ. δολάρια

: Real Estate

Ο Kwok, από κοινού με τον μεγαλύτερο αδελφό του Geoffrey, κληρονόμησαν το ποσοστό που κατείχε ο πατέρας τους Walter Kwok στη Sun Hung Kai Properties, τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Χονγκ Κονγκ, μετά το θάνατό του το 2018.

No7: John Collison

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 3,2 δισ. δολάρια

: Εταιρεία Stripe

Ο John και ο μεγαλύτερος αδελφός του Patrick ίδρυσαν την startup εταιρεία πληρωμών Stripe η οποία πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2019 έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης από επενδυτές, με την αποτίμησή της να φτάνει πλέον στο ποσό των 35 δισ. δολαρίων.

No8: Evan Spiegel

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 1,9 δισ. δολάρια

: Εταιρεία Snap

Είναι ο της Snapchat και είναι ένας από τους νεότερους διευθύνοντες συμβούλους εισηγμένης εταιρείας στον κόσμο. Μετά το ράλι ανόδου που κατέγραψε το 2019, η μετοχή της Snap καταγρ No9: Pedro de Godoy Bueno

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 1,1 δισ. δολάρια

: Κλάδος ιατρικής έρευνας

Ο πατέρας του που πέθανε το 2017 ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας. Ο Pedro, ένας από τους τρεις νεοεισερχόμενους στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων.

No10: Lisa Draexlmaier

Ηλικία: 29 ετών

Περιουσία: 1 δισ. δολάρια

: Κλάδος εξαρτημάτων αυτοκινήτου

Η Draexlmaier και ο πατέρας της, Fritz, είναι συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της Fritz Draexlmaier Holdings GmbH, της εταιρείας συμμετοχών στην οποία ανήκει η ομώνυμη βιομηχανία εξαρτημάτων αυτοκινήτων. Η Lisa, που πλέον είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, βρίσκεται για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes.

: Ciao

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό