15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτοί είναι οι έξι λόγοι για να προτιμήσουμε το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την προστασία του πλανήτη μέχρι τα οικονομικά μας και την ποιότητά των ρούχων μας, το πλύσιμο με κρύο νερό είναι η πιο σωστή κίνηση.

Το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C πρέπει να γίνει ο κανόνας στο σπίτι μας και γι’ αυτό υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι. Ο πρωταρχικός είναι βέβαια η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς όπως είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, η θέρμανση του νερού κατά το πλύσιμο είναι η πιο ενεργοβόρα φάση όλης της διαδικασίας: Έως και 60% του αποτυπώματος άνθρακα από το πλύσιμο των ρούχων προέρχεται από τη θέρμανση του νερού, σύμφωνα με την απλοποιημένη ανάλυση LCA έρευνας, βασισμένης σε ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και, ειδικά σήμερα, που η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη ανάληψης δράσης «εδώ και τώρα», είναι η προτεραιότητα για κάθε ευσυνείδητο πολίτη. Την ίδια στιγμή όμως, είναι καλό να γνωρίζουμε πως το πλύσιμο των ρούχων στους 30°C μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τα ρούχα μας, όσο και γενικότερα για το σπίτι και την οικογένειά μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό